Samo sa stilom

Odeća poznate i skupocene svetske marke ili novo odelo nisu uvek garancija da ćete uspeti da izgledate elegantno. Samo dobro odabranim odelom i pravilnom kombinacijom detalja možete da ostavite dovoljno snažan utisak kod dame koju ste tek upoznali. Pri izboru odeće važno je pridržavati se pravila koja se mogu svrstati u bonton odevanja i koja ne treba kršiti.
Izbegavajte košulje i kravate koje imaju poznata obeležja ili potpise, jer umeju da izgledaju veoma napadno. Slaganje boje cipela i kaiša više nije toliko nužno, a umesto crnih, nabavite par braon cipela, koje možete nositi i s plavim ili sivim odelom. Takođe, braon boja je praktičnija od crne i za kaiševe, novčanike, priveske za ključeve itd. Što se tiče maramice koja se stavlja u zadžepak, ona ne sme da bude iste boje kao i kravata, već mora biti usklađena s košuljom. Kod kravate obavezno obratite pažnju na to kako ste vezali čvor, jer je to nešto što se uvek prvo primeti. Trudite se da izbegavate predebele, ali i pretanke čvorove. Kao i uvek u životu, pa tako i pri vezivanju kravate, treba naći pravu meru. Nikada nemojte obući, na primer, kariranu košulju s kratkim kaputom na pruge, ili kaput i jaknu s previše jakih boja!
Što se tiče potkošulje, ona se ponovo vratila u modu, samo u malo drugačijem obliku – nosi se kao majica, a bokserice su zamenjene slip gaćicama. Kratke čarape, naročito bele boje, idu isključivo s patikama. Boja čarapa mora da bude u skladu s bojom koja dominira na kravati, a ako nemate vremena za takvo uklapanje, možete se odlučiti za klasične boje koje se slažu sa svim: plavu, braon ili tamnosivu. Jakna od crne kože, kao i džins, može se nositi uvek i u bilo kojoj starosnoj dobi. Na kraju, s parfemima uvek umereno. Koristite intenzivne i prijatne mirise kako biste još više istakli svoju muževnost.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike