Samo sportski

Sve je počelo još u trenutku kada su se pojavile prve patike; od tada svet više nije ono što je bio. Taj jednostavni par cipela od kože i gume, lansiran prvo za gimnastičare, ipak je napravio revoluciju u modi isto koliko i mini suknja Meri Kvant. Najzad su patike izašle iz gimnastičkih sala i sa atletskih stadiona, da bi završile na nogama svih nas. Patike su osvojile sve – i stare i mlade.

Posle patika, gornji deo trenerke prerastao je u dukserice, teniske majice u polo, vetrovke u jakne za svaki dan. Tako sve do najnovijih revija u Parizu i Milanu, gde su defilovali manekeni u odeći boksera, fudbalera, vozača Formule jedan, jedriličara, plivača, veslača. Koji je razlog tolikog uspeha sportske odeće? Razloga ima bar dva, a to su: praktičnost i udobnost. Ova odeća se lako pere u mašini za veš, najčešće se ne pegla, a daje dinamičan i mladalački izgled muškarcima. Modni trendovi se menjaju, ali sportska odeća ostaje, jer se svima dopada, i mladima i onima koji to više nisu.

Ono što se s godinama menja jesu i materijali od kojih se pravi ova odeća – materijali najnovije tehnologije. Takva odeća nije više namenjena samo slobodnom vremenu, već je dozvoljena i za posao. Preporučuje se sportski total luk, a to znači da na posao možete da odete u dobrim patikama, motociklističkoj jakni, dukserici, pantalonama koje podsećaju na trenerke. Naravno, tako ćete se obući ako ste mladi i niste na nekom šefovskom mestu, gde se još uvek zahteva ozbiljnija odeća, mada je već trend da se kravata ostavi kod kuće. Inače, među mladima je najpopularniji stil fudbalera.

Posle plejboja, japija, menadžera, intelektualaca i boema, sada su najpopularniji fudbaleri i atletičari ili, drugačije rečeno, ovoga puta udruženi su zajedno lepota i snaga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.