Savršeno telo

Evidentno je da naša idealna težina najmanje ima veze s vagom i kilogramima koje ona pokazuje. No, to još uvek nije razlog da vagu zauvek izbacimo iz svog doma. Ona mora biti tu sve vreme, u slučaju da držite dijetu, kako biste mogli da se kontrolišete. Treba znati da je današnja definicija vitkosti sve fleksibilnija: važna je psihofizička forma, to jest lična telesna i mentalna uravnoteženost.

Više nije poželjan određeni konfekcijski broj, već pozitivan osećaj i odnos prema svojoj koži i svom telu, u kojima treba da se osećamo dobro u svakoj prilici. To nadilazi fizički izgled i uključuje duh. Ako smo opušteni, staloženi i dobre volje, neće nam trebati nikakve tabele za računanje idealne telesne težine.

Ukoliko odlučite da skinete poneki kilogram pomoću dijete, potrudite se da o tome ne govorite svojim prijateljima pošto mogu da vas nenamerno obeshrabre ili da vam daju pogrešan savet. Bilo bi dobro da počnete da se bavite sportom. Ne morate baš odmah da se bacite na teške programe u nekoj obližnjoj teretani, ali ako ste blizu nekog bazena, eto dobre prilike da svoje slobodne trenutke, umesto uz televizor ili neku sedeću društvenu igru, provedete na plivanju ili u brzoj šetnji na svežem vazduhu.

Takođe, trudite se da ne postavite sebi previše kruta pravila. Ne morate ništa. To je pravilan način razmišljanja, koji će vas brže dovesti do uspeha i željene težine. Verovali ili ne, ali sasvim je istinito, povremena kršenja pravila pomoći će vam da lakše stignete do cilja. Izbegavajte sve ono što u vama izaziva stres i napetost, ponekad prekršite pravila, izađite sa prijateljima na večeru i uvek slušajte svoj zdrav razum. Savršeno telo stvara se iz glave, a ne iscrpljujućim i mučnim tretmanima kojima ćete istaći svoje mišiće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.