Skinite paučinu sa života

Foto: Hans/Pixabay.com

Ponekad je zaista više nego neophodno da “skupimo petlju”, zasučemo rukave i dobro pospremimo – sopstveni život. Paučine ima na svim mestima, čak i tamo gde smo mislili da sve izgleda besprekorno uredno i čisto. Zato je dobro pročistiti misli, srediti seksualni život, prokontrolisati zdravlje, obezbediti adekvatno vreme za sebe. Svoj dan treba da organizujemo tako da što više uživamo. Zbog toga je dobro početi što ranije, jer je u toku prepodneva naše samopouzdanje na najvišem nivou. To će vam pomoći da što bolje isplanirate dan i da odredite prioritetne zadatke.
Ukoliko ste ugovorili sastanke za dan kada ste odredili da “sređujete” svoj privatni život, potrudite se da oni budu završeni do podneva. Tako ćete u ostatku dana imati dovoljno vremena za sve ostale stvari kada se sastanak završi. Važno je ne dozvoliti da vam se dnevne i radne obaveze preliju u privatni život i vreme nakon posla. Najlakše rešenje je da isključite poslovni telefon kada završite s radnim vremenom. Tako ćete mu se u potpunosti posvetiti, što je naprosto neprocenjivo. Šta vas čeka u slobodno vreme? Možda seksualni život? Rutina vam je dobro poznata: popijete vino, idete u spavaću sobu, gasite svetla, skidate odeću… I tako iz dana u dan. Kada imate automatskog pilota za predigru, vaš seks trpi. Seks nikada ne sme da bude na listi stvari koje morate da radite.
I kao što razuman savet nalaže, sve treba početi drugačije. Izaberite drugu sobu, kuhinju, kupatilo, ljubite se na drugačiji način, promenite sve što možete kako biste osvežili svoj život. Posle toga želećete još i nikada više nećete zapasti u rutinu. A čak i ako zapadnete u kolotečinu, znaćete kojim načinima se valja boriti protiv nje. Ne dozvolite da vas vaš život čeka i da se jednog dana pogledate i izgovorite tragičnu repliku: “Ja sam tinejdžer zarobljen u telu odraslog muškarca”.

3 komentara

  • Maja P

    Zavisi od kreativnosti osobe… nekome rutina brzo dosadi, a neko ne može živeti bez rutine, voli navike i uhodane staze, a ne voli iznenađenja… Ja, kao žena, volim mir i dubinu, mada ne volim život koji je previše lak i monoton. Volim da svakog dana napredujem u nečemu i da učim, probam nove stvari…

  • Nataša Gajić

    Seks zaista nije nešto što morate da radite. Niste zaljubljeni, trenutno ne volite baš toliko ili jednostavno niste u prilici. Misli vam odvlači, ili ste na drugi način zaokupljeni, sijaset istoznačnih i istosmijernih preokupacija koje ispunjavaju vaše vrijeme, možda i do granica izdržljivosti. Onda ponovo dođe ljubav, ona uvijek odnekle, povuče vas u bilo kojem obliku, čak i kad se već uveliko pitate: možda ipak ne?

  • Nikola N

    Ovo važi samo za ljude koji nisu zadovoljni svojim životom i koji ga nisu uskladili sa svojim prirodnim ritmom. Ako obožavate posao koji radite i ako u njega uključite i privatni život, i ako vaša okolina uživa u vašem i svom poslu kao i vi, onda ovo što je napisano predstavlja neverovatne gluposti! Štaviše, pogubno bi bilo za nekoga da posluša ove savete. Narušo bi tako važnu rutinu, povećao stres i lagano uništio sebi život. Nema ničeg težeg i neophodnijeg nego privikavati se na nove stvari. Ako to već moramo da radimo u svemu i svačemu, zašto bismo menjali tako dobre i godinama pažljivo birane i građene rutine?!

Ostavite komentar