najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Snovi udvoje

Naučno je dokazano da čovek u snu napravi najmanje 40 pokreta. Kada tome dodate prevrtanje osobe s kojom delite bračni krevet, povremeno ustajanje u toku noći, pomeranje ruku ili nogu, čini se kao da je nemoguće imati zdrav san sa 80 pokreta tela za jednu noć! Ali, to nije razlog da se pribegne najradikalnijem od svih rešenja – preseljenju u drugu sobu.

Postoje neka mirotvornija i delotvornija rešenja da se povrati miran san. Ništa nije ni preteško ni nemoguće. Ako je đavo baš odneo šalu, uvek možete da urolate frotir koji ćete na polovini kreveta postaviti kao granicu koja ne sme da se prelazi.

Vi rano ležete, a ona je prava noćna ptica? Eto problema u najavi. Pokušajte da nađete kompromis. Vi svake nedelje odgodite polazak na spavanje za pola sata, a ona neka legne pola sata ranije. Ubrzo će vam se kazaljke na unutrašnjim satovima sasvim poklopiti. Još jedno razmimoilaženje ukusa može da napravi pometnju. Neki od nas vole da u spavaćoj sobi bude mrkli mrak, a neki vole da bar negde postoji neki tračak svetlosti. Neko voli da roletne budu potpuno spuštene, nekome ne smeta da ga probudi jutarnje sunce. Na svom noćnom ormariću možete postaviti malu lampu s tamnim abažurom koja širi blago, difuzno osvetljenje. Ukoliko je u toku noći upalite, ta svetlost sigurno neće nikoga razbuditi. Što se tiče roletni, možete se dogovoriti da jedne nedelje budu podignute, a jedne spuštene.

Ukoliko je vama uvek vruće, a ona je zimogrožljiva, eto još jednog problemčića koji mora da se reši. Najlakše rešenje je da se pokrivate jorganima različite debljine. Ima onih koji mogu da zadovolje sve vaše kriterijume, a ima i onih koji će odgovarati samo vašoj voljenoj osobi s kojom delite jastuk. Ili se možda najviše sukobljavate oko jastuka?

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Kad spava, ili je budan, on sanja moje snove duboko udubljen u njihovu suštinu koja i meni samoj ponekad izmiče. Možda i ne čita moje misli, ali s takvom žestinom ponire u snove iščitavajući svaki njihov i najmanji zarez ili okuku, toliko da se sneveseli, priča sa njima i davi se u sopstvenim zaključcima koje bih mogla ja da mu dam, da sam samo budna, a on manje zlovoljan, nevoljan da se preda bez zadrške. Tada ni zajednički jastuk nije manje bitan, kada smo skupa, ili odvojeni jastuci kada to nismo, svako na svojoj strani kreveta koji nas na momente spaja i razdvaja jednom za svagda razlikom u pokrivaču ili vrelohladnjikavoj krvi kod mene i kod njega, a koja traži da se različito pokrije.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike