U trendu

Šta nas pogađa

Muškarci uglavnom dobro podnose zadirkivanja i šale na svoj račun. Međutim, postoji nekoliko oblasti gde smo veoma osetljivi i gde je najbitnije ne dirati nas.

Devojke i žene trebalo bi da znaju da smo jako i nepredvidljivo osetljivi kada je u pitanju naša kosa, visina, zarada i polni organ. To se objašnjava time što se sve pomenute kategorije mogu kvantifikovati i porediti, a muškarci nemaju načina da te stvari bitno izmene.

Kada je reč o novcu, naravno da je bolje imati ga više, a muškarci veruju da se finansije reflektuju i na mnoge druge stvari. Zadirkivanja na račun niskih prihoda mogu da budu doživljena kao napad na samu muževnost. Još veći problem nastaje ako suštinski ne postoji mogućnost da se zarada poveća – osim ukoliko ne padne odluka da se krene u pljačku banke.

Gotovo svi muškarci brinu o tome da će jednoga dana početi da gube kosu. U mušku psihu duboko je ukorenjeno mišljenje da sa gubitkom kose opada i mogućnost za privlačenje žena. Dame nisu svesne toga da izjavama tipa „imaš tako lepu kosu, ali šteta što je nemaš još više“ mogu ozbiljno da povrede svog partnera, i to toliko da im nikada ne oprosti.

Svoju visinu ne mogu da promene ni muškarci ni žene. Sa nama je problem u tome što smo osetljiviji na tu temu. Neki muškarci su svakodnevno u prilici da se porede, i to na svoju štetu, sa parnjacima koji su za glavu viši od njih. Mnoge studije pokazuju da su visoki muškarci često shvatani mnogo ozbiljnije nego niski, a postoji i verovanje da što je čovek viši, ima i proporcionalno veće delove tela, uključujući i deo tela o kome sledi priča. Polni organ je naš mezimac. Na njega smo ne samo osetljivi nego i preosetljivi. Na listi prioriteta, on je na prvom mestu. Žene često umeju da budu surove kada je veličina u pitanju, jer ne shvataju da svaka šala o tome stvara utisak da ga ona poredi sa nekim od svojih prethodnih ljubavnika. To je pogubno ne samo za vezu nego i za seks. Ne gađajte nas u Ahilove pete i uvek ćete kraj sebe imati zadovoljnog muškarca.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike