najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šta nas udaljava

Za dugu i srećnu vezu ljubav često nije dovoljna, a stalno jadikovanje i nerazumevanje može da pretvori život udvoje u pravu noćnu moru. Šta sve može da udalji partnere i kako prevazići nesuglasice? Poznato je da treba otvoreno razgovarati s voljenom osobom, ali ponekad to nije lako izvesti. Čini se da je ipak najvažnije na vreme prepoznati i izbegavati pogrešno ponašanje koje postepeno može da uništi ljubav. Prisetite se situacije u kojoj ona sumnjičavo osluškuje svaki vaš telefonski razgovor. Eto prilike da se započne jedan prilično ozbiljan razgovor.
Istina, besmislen je pokušaj da bolesno ljubomornoj osobi pokušamo da objasnimo da greši uz pomoć razumnih argumenata. Kontrolisanje i praćenje izražavaju bolesnu vezanost i simptom su snažnog osećaja niže vrednosti. Žene inače imaju izraženu želju da sve rade zajedno, što nema konkretno veze s ljubomorom, ali ako se s time preteruje, dolazi do gašenja želje da tražimo jedno drugo. Nepotrebno je i štetno opterećivati se nesigurnostima onog drugog – treba se dogovoriti o pravilima igre i organizovati zajednički život (počevši od malih stvari) i podeliti obaveze. A kad dođemo do zajedničkog života, onda se moramo setiti i toga koliko žene umeju da budu opsednute čistoćom i redom. Da li iza toga stoji njihova želja da se sve drži pod kontrolom? Ukoliko u tome ne preteruje, nema razloga da se brine da ćemo zabavu potražiti negde van kuće.
U principu, bilo bi dobro kada se ne bismo libili da kažemo šta nam smeta. Ono što se izgovori treba da se kaže bez dlake na jeziku – ali biranim rečima pošto veza dvoje ljudi nije kutija za odlaganje smeća. U afektu se svašta može reći, čak i ako se tako ne misli. Ako razgovarate smireno, mnogo su veće šanse da se problem reši na obostrano zadovoljstvo.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike