najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šta znamo o ljubavi

Ljubav ne pada iz vedra neba i ne svodi se na pasivno mirovanje jedne osobe pored druge. Ona je zajednički trud i briga onih koji se vole, a uspeh jedne veze zavisi od oboje, jer ljubav ne može održavati samo jedan partner. U tom smislu, određeno je i njeno trajanje.
Svaka ljubav traje onoliko dugo koliko je partneri koji se vole održavaju i razvijaju. To je umeće koje se stalno uči i usavršava. Ljubav je spajanje različitosti i zbog toga zahteva doživotno prilagođavanje i jednog i drugog partnera. Nemojte verovati u priče da ljubav počinje u spavaćoj sobi. Volite se uvek i svuda.
Zaljubljeni par zajedno stvara okvir slike kojoj ljubavnici zajednički daju sadržaj i smisao, zajednički biraju boje i ocrtavaju likove. Zaljubljenost, pa ljubav – tim redosledom. Tek tako imate početni kapital, izazov koji treba prihvatiti i zajedničkim trudom pretvoriti u nešto dobro i dugotrajno.
Ljubav nije nešto iracionalno na šta ne možemo uticati. Zabluda je da svaka ljubav traje večno. Ona ima svoj rok trajanja, osim ukoliko ne uložite mnogo da bi vam se mnogo i vratilo. Uvek je važno imati na umu umeće pružanja i uzimanja, što zaista jeste umeće, jer to stvarno ne može da izvede svako.
Dobar seks nije pokazatelj dobre ljubavi. Strast može da se javlja sasvim nezavisno od emocija, a orgazam nipošto nije dokaz ljubavi. Prva ljubavna predigra počinje mnogo ranije; erogene zone ne nalaze se samo na telu već i u psihi. Ono što će se kasnije dogoditi u krevetu rezultat je bliskosti i komunikacije tokom dana koji ste proveli sa osobom koju volite. Mnogo zajedničkih trenutaka je najbolja stvar koja može da se dogodi jednoj ljubavi. Sve ono što dalje sledi jeste zajednički uspeh ili neuspeh. Nikad pojedinačni, jer za ljubav, kao i za prekid ljubavi – uvek je potrebno dvoje.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike