najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Svađa i ljubav idu zajedno

I u najskladnijim vezama s vremena na vreme dolazi do žučnih rasprava, svađa i razmirica koje se burno rasplamsavaju u kratkom roku. To su situacije u kojima se partnerima čini da su na korak do raskida, jer takav odnos ponekad postaje zaista nepodnošljiv.

Međutim, pre nego što uopšte dođe do pomisli da bi ljubav mogla da nestane (tj. prestane), treba znati da je i svađa dobar način komunikacije među parovima. Do svađa obično dolazi zbog toga što je jedan partner malo temperamentniji, a drugi jednostavno ne zna da kontroliše emocije. Sukob je na pomolu, neizbežna je svađa i burna reakcija.

Ipak, česti sukobi ne moraju da budu nepodnošljivi i ponekad je bolje imati ih u vezi nego stalno ćutati, trpeti, skrivati misli i emocije. Čak nije pogrešno reći da su one veze u kojima ima nesuglasica mnogo čvršće od onih u kojima se partneri baš nikada ne svađaju. Pri tom je skoro nemoguće da se dve osobe do te mere dobro slažu da jedno drugom nikad ništa nemaju da zamere. Ujedno, to može da znači i da su u stanju da istrpe dosta toga kako bi sprečili i najmanju svađu. Tako često nastaju tajne, laži, pa i mnoge prevare. Na duge staze ovakav odnos je kobniji za jednu vezu od onoga u kojem se svađe često događaju. Veze u kojima preovladavaju tajne najčešće su osuđene na propast. Posle svega, verovatno se pitate da li uopšte možete biti zadovoljni ako se stalno kačite s voljenom osobom zbog nečega?

To najviše zavisi od onoga šta stvarno osećate posle svađe. Ako osećate bes, ako ste povređeni i depresivni, onda je očigledno da u vašoj vezi nešto ipak treba da se promeni. Međutim, ukoliko posle svađe osećate olakšanje, onda je to dobar znak. Jednostavno ste imali potrebu da izbacite iz sebe svu negativnu energiju, a svađa je ponekad dobar način za tako nešto.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike