U trendu

Svakom se dogodi…

Nije retka situacija da mačo muškarci širom planete više pričaju o svojim herojskim seksualnim podvizima u krevetu nego što ih ostvaruju. O neuspešnim pokušajima, onoj čuvenoj situaciji kada se dogodi da sistem jednostavno „zakaže“, malo koji muškarac je spreman da govori, iako svi dobro znaju da se takve situacije uvek mogu dogoditi.

Glavni krivac za probleme u krevetu obično su stres i fizički umor. Pošto je stres jedan od glavnih uzročnika mnogih problema savremenih ljudi, ne čudi što je uspeo da nam se uvuče i ispod pokrivača. I onda, ako imate seks samo jednom nedeljno, a stres uspe da vam pomuti račune kada to treba da se dogodi, logično je da vam naredni dani neće biti baš najlepši u ljubavničkom životu.

Problemi s erekcijom su nešto što se retko deli s bilo kim. O tome se ne priča čak ni s partnerkom. Umesto da se potraži psihološko rešenje problema, češće se događa da se muškarci okrenu konsumiranju pilula za stimulisanje seksualne moći, i to se obično uradi na svoju ruku. Umesto da ode na trčanje ili partiju fudbala, racionalan savremeni čovek radije bira da ode do apoteke. Kad proguta pilulu, ljubavnik i psihički oseća sigurnost da neće podbaciti u krevetu.

Iz naše perspektive, stvari izgledaju ovako – zadovoljni smo seksualnim životom ako češće upražnjavamo seks, što često može da ukaže i na to da nam je učestalost važnija od samog kvaliteta.

Željena učestalost odnosa mnogo je veća od one realne, i to je ono s čime se svi suočimo pre ili kasnije. Za čime tragamo onda? Obično za nečim što će učiniti da imamo bogatiji seksualni život. Čime to postižemo? Odgovarajućom atmosferom, promenom mesta na kom će se voditi ljubav, isprobavanjem novih poza… Malo ko se priseti toga da bi razgovor s partnerkom mogao da doprinese boljem seksualnom životu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike