Sve za čim žudimo

Kada bismo stavili na papir po stavkama ili brojevima sve ono za čime žudimo u životu, sve ono što bismo realno mogli da imamo, na čijem sticanju radimo, ili ono što bismo samo u fantaziji želeli da postignemo, čini se da ta lista nikada ne bi imala kraj i da bi mogla da se sastavlja, menja, dopisuje i proširuje čitavog života. Da li to znači da smo nezadovoljni životima koje vodimo, ili da u životu ima toliko lepih stvari koje čovek treba da poželi? U redu, teško da ćete baš postati milioner preko noći, ali ono što je izvesno i što nije iracionalno treba zadržati i prema tome se treba kretati.

Naravno, može se dogoditi da se situacija odvija nešto sporije nego što se očekuje, ali razne vrste iznenađenja ne bi trebalo da nas zateknu nespremne. Da li zbog nekih želja treba pristajati na kompromis? Zbog nekih svakako treba. Zbog nekih, naravno, ne treba, posebno ako poprimaju oblik blage ucene. Tada je važno ostati priseban, nipošto ne podlezati panici niti ljutnji. Na kraju krajeva, možda je sve to bila samo obična provokacija da bi se proverilo koliko ste uvereni u ono što govorite ili radite. Kada na druge ostavljamo utisak izuzetno moćne osobe (materijalno i duhovno jake), ljudi ne žele da nam naude zato što smo slabi, nego zato što smo jaki. To je logično, i uvek je tako. Svita „odanih“ prijatelja uvek je tu kada su stvari u redu, ali kada ne idu kako treba…

Razočarenje zbog neke želje koja nam se u životu nije ispunila može da bude veliko. Zato treba ići za svojim žudnjama, pozivati prave brojeve, izbegavati one koji nam nešto obećaju, a zatim to nikada ne ispune. Umesto da gubite vreme, usredsredite se na ono što se da ostvariti. Neka to bude vreme prikupljanja informacija i „osmatranja terena“, lociranje onih koji su tu samo da bi vam kontrirali. Posle toga sledi samo siguran hod prema ostvarenju svoje želje.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike