Sveži za ljubav

Za ljubav nije dovoljno biti samo raspoložen, treba i biti uvek spreman. To se ne odnosi samo na psihičku spremnost već i na onu koja ima veze sa telesnim. Ukoliko imate problema sa znojenjem i pogrešno verujete da ćete se manje znojiti ako košulju nosite na golom telu, budite sigurni da niste povukli dobar potez. Ispod košulje uvek treba da obučete pamučnu majicu, jer ćete tako izbeći neprijatne tragove znoja na košulji. Ukoliko vam je baš strašno vruće, možete skinuti potkošulju i odmah ćete se osetiti svežije. Takođe ste u zabludi ako vas reč „vuna“ automatski asocira na znojenje. U odelu od laganog vunenog materijala, kao što je kašmir, sigurno se nećete znojiti.

Ako vam se često dešava da neplanirano, pravo s posla, morate na ručak s poslovnim partnerima, poželjno je da u fioci svog pisaćeg stola u kancelariji uvek imate čistu rezervnu košulju i paket vlažnih maramica za osveženje. Tako ćete za nekoliko sekundi biti kao novi. Vodite računa i o tome da vam odelo bude taman, nipošto tesno, jer ćete se u tom slučaju zaista neprijatno osećati.

Kad se već spominje znojenje, a nema ničeg neprijatnijeg od toga, osobe koje su sklone znojenju trebalo bi da nose isključivo pamučne čarape, nipošto sintetičke ili polusintetičke, koje podstiču znojenje i mogu biti uzrok gljivičnih oboljenja stopala. Još nešto: kad god vam to situacija na poslu dozvoljava, olabavite kravatu i otkopčajte gornje dugme na košulji kako biste se malo osvežili. Nikada se ne zna – možda će vas iza sledećeg ćoška, u susednoj kancelariji, ili u liftu od sastanka do sastanka sačekati žena vašeg života. Dobro će biti ako tada budete uredni i spremni. Na kraju krajeva, žene vole muškarce koji su uredni, čisti i koji umeju i žele da vode računa o svom izgledu, ali i o svojoj higijeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.