Svuda su oko nas i sve ih je više: oni su – paćenici

Muškarac koji se na ljigav način nabacuje zgodnoj kasirki u supermarketu dok ona uz pokušaj ljubaznog osmeha nervozno broji njegov kusur uz jedinu misao da joj se što pre skloni sa očiju. A on izlazi na vrata u stilu: „Opet sam bio frajer“.

Muškarac sredovečan, gojazan, zapušten i pijan koji u kafani startuje zgodne konobarice i pevaljke. Svima je jasno šta je njihov motiv da se takvima osmehuju i kao prihvataju taj njihov, ako se moze nazvati flert.

Muškarac proćelav, žgoljav i ružan koji na Fejsbuk profilnoj slici drži sina u naručju i šalje jedan od 137 pohotno uvlakačkih komentara na slici slatkoj, polugoloj tinejdžerki u fazonu „mačko, mnogo si opasna“ ili „mora da je tvoj tata bio lopov, hehehe“ (eto primera 137 paćenika na jednom mestu).

Muškarac forumaš koji startuje koleginice forumaljke u vulgarno- uvlakačkom fazonu koji se može vrlo lako uočiti.Ona po pravilu bezazleno prihvata zaje*anciju čisto dok joj ne dosadi i valjda dok joj ne izvede način kojim samog sebe pravi smešnim. Onda ga prepušta koleginici.

Muškarac kog na neki fazon jure ribe. BMW X5 sa ogavnom glasnom muzikom koja trešti iz sva 4 otvorena prozora, slike na društvenim mrežama na kojima su pištolj, roleks, 300 eura, Iphone 6 i ključevi od BMW-a. Glumi neki mračni fazon i misli da je dasa ako je našamarao mortus pijanog klinca pre mesec dana i smatra da je glavni naj sasvim potpuno sasvim u gradu.

– I još gomile različitih vrsta muškaraca koje žene sa punim pravom veoma često svrstavaju u jednu jedinu kategoriju u koju se mogu svrstati – paćenik.

Zbog takvih se ponekad prosto osećam postiđeno što sam muškarac. Ponekad mi ih je čak i žao kada vidim koliko žive u neznanju i zabludi.

Da li je pokušaj koji je već osuđen na propast vredan blamiranja?

Da li su muškarci postali toliko bedni i bez trunke samopoštovanja samo da bi se s vremena na vreme okrznuli za neki snošaj o kojem će kasnije pričati kao da su ’99 bili na Košarama ili kao da su osvojili Vimbldon?

Ko je i zbog čega za to kriv? (ChristopherWalken)

Napišite i Vi šta mislite o ovoj temi na Forumu Krstarice…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike