U trendu

Tačka G (kod žena i kod muškaraca)

O famoznoj tački G kod žena zna se gotovo sve. Poznato je da se radi o veoma osetljivom predelu u vagini i da se on nalazi negde iza pubične kosti prema grliću materice. Stimulacija ove tačke kod većine žena izaziva intenzivan orgazam praćen obilnim lučenjem tečnosti, što se iz tih razloga ponekad naziva ženskom ejakulacijom. Pitanje je, međutim, da li i kod jačeg pola postoji nešto slično?

Mnogi seksolozi smatraju da su i muškarci „opremljeni“ nečim što se u potpunosti može smatrati ekvivalentom ženskoj tački G, a to je prostata. Prostata je mala žlezda koja se nalazi neposredno ispod mokraćne bešike. Ona je zaslužna za tečnost koja je glavni sastojak sperme. Inače, erotogeni potencijal prostate često je proučavan u modernoj medicini i fiziologiji.

Danas se više ne krije da je najdirektniji put stimulacije muškarca uvođenje prsta, prethodno namazanog nekom kremom za podmazivanje (lubrikantom), kroz analni otvor, a potom lagana masaža nagore prema stomaku. Neki muškarci vole da im se dodiruje taj predeo samo kada su maksimalno uzbuđeni, a drugi to uopšte ne vole. Pojedini muškarci tvrde da im dodirivanje te tačke pomaže da postignu ili održe erekciju, odnosno da dožive intenzivniji orgazam. Kad već ne može da traje duže – onda neka bude dodatno stimulisan.

U svakom slučaju, treba uvek imati na umu jednu veoma bitnu stvar kada je reč o seksu: ispitivanje erogenih zona, kako ženskih tako i muških, podrazumeva svojevrsno eksperimentisanje, igranje, a možda i pre svega praćenje partnera.

Svako telo ima svoju šifru, a ona se najčešće otkriva tokom iskrenog razgovora u stilu: ovo mi prija, a ovo ne… Kada se taj razgovor uspešno obavi, bez crvenila i srama, velika je verovatnoća da ćete umnogome popraviti svoj seksualni život, odnosno da ćete svom već dobrom seksualnom životu dodati još nekoliko novih i uzbudljivih momenata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.