Telo kao iz filma

Gotovo da nema muškarca koji bar jednom u svom životu nije poželeo da ima telo kao junaci iz američkih filmova i žene kojoj se takvo telo ne bi dopalo. A jedina stvar koja u tome može da nam pomogne jeste vežba i nešto što se inače izbegava (posebno kada je u pitanju ljubavni život) – rutina. Rutina će poboljšati opšte stanje organizma. Verovali ili ne, u kratkih 15 minuta dnevno možete svoje telo dovesti u pristojno fizičko stanje. U tome će vam pomoći teg u vidu diska. Izaberite disk koji je dovoljno težak da vam pruži otpor pri podizanju, ali ne previše, kako biste pravilno radili vežbe. Radite vežbe bez odmora, jednu za drugom. Napravite pauzu posle poslednje vežbe, a onda počnite sve iz početka.
Stanite iznad diska. Savijte se u kukovima i kolenima kako biste ga podigli. Uzmite ga i ispravljajte se do tri četvrtine puta. Onda primaknite disk grudima i podignite ga iznad glave, sve u jednom potezu. Obrnite vežbu i vratite disk na pod. Ustanite i radite od šest do osam ponavljanja. Zatim se bacite na spuštanje i dizanje tega! Uzmite disk, savijte se u struku dok vam leđa ne budu paralelna s podom. Kolena takođe blago savijte, a donji deo leđa stavijte u prirodni luk. Podižite i spuštajte disk koristeći gornji deo leđa i ramena. Uradite ponovo šest do osam ponavljanja. A zatim se prepustite propadanju s diskom. Držite teg uz grudi, prekrštenim rukama. Istupite levom nogom i spuštajte se dok butina ne bude paralelna s podom i dok drugim kolenom ne dodirnete tlo. Stegnite karlicu, vratite levu nogu i stanite u početni položaj. Sve ponovite šest do osam puta.
Na kraju, evo i jutarnje vežbe kojom biste mogli da započnete rutinu pretvaranja svog tela u idealno. Držite teg uz grudi. Glavu držite pravo, blago savijte kolena, kukove izbacite napred i polako spuštajte leđa ka podu. Napravite pauzu pre nego što sasvim ispravite leđa i oslonite se na pete kako biste se vratili u početni položaj. Pogađate – vežbu treba ponoviti šest do osam puta.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike