najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ti prvi dani

Sigurno se sećate prvih dana svoje veze. U to vreme niste izlazili iz spavaće sobe. Ceo vaš svet bio je koncentrisan između ta četiri zida i ništa vam više nije bilo potrebno. Merna jedinica za radosti života bila je količina uzdaha, intenzitet dodira, jačina želje. Ali, život, nažalost, nije godišnji odmor i stvarnost kad-tad pokuca na vrata. U prevodu: savršen seksualni život podrazumeva dobro funkcionisanje (i razumevanje) i na drugim planovima. Na onim koji isplivavaju na površinu nakon tih prvih dana veze.
Neretko se događa da seksualni život prestaje da bude uzbudljiv kada su, van kreveta, partneri i dalje apsolutni stranci. Reč je o večitoj zamci neostvarene bliskosti. Jedan od najsavršenijih filmskih citata glasi: "Sasvim je sigurno da ti nisi savršen. I da te lišim napetosti, ni ta devojka nije savršena. Pitanje je da li ste savršeni jedno za drugo. U tome je suština intime". U suštini, u tome i jeste poenta. Kada se jednom smire početne strasti, ne posežite za daljinskim upravljačem. To je po automatizmu siguran prvi znak smanjenog interesovanja. Nemojte uživati u dugim intervalima ćutanja kao samozadovoljni lovac koji je osvojio plen. Uživajte i dalje zajedno, kao i nekoliko sekundi pre toga. A onda radite s voljenom osobom na svim nivoima koji zaista znače život.
Naravno, nemojte zapostavljati ni njene ni svoje potrebe. Naprotiv, trudite se da ih spojite, da ih usaglasite. Uživajte jedno u drugom i ne povlačite se ukoliko otkrijete da je, i pored svih pokušaja, krevet ipak ono mesto na kome se najbolje slažete. Na kraju krajeva, u tom slučaju ćete, ako ništa drugo, imati jasnu predstavu i sliku o tome šta zapravo možete da očekujete od odnosa u kome se nalazite.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike