najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Trezveni i trezni (1)

Hteli mi to da priznamo ili ne, alkohol ume da bude prilična injekcija samopouzdanja onda kada osetimo da nam je nivo sigurnosti opao. Upotreba pića koje će nas ohrabriti svakako bi bila pogubna kao lek za poslovnu nesigurnost, ali kada se izađe na teren "muvanja", stvari poprimaju sasvim drugačiji oblik. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog toga što pod dejstvom alkohola ono što očekujemo da se desi verovatno može da se dogodi. Kako? Jednostavno. Ponašanje nam je slobodnije, a jezik razvezaniji. Odatle sve dalje kreće samo.
Problem s upotrebom pića pre nego što se krene u "muvanje" najpre leži u tome što osoba suprotnog pola može da nam se učini daleko privlačnijom nego što je to bio slučaj pre nekoliko popijenih čašica. Dakle, ma koliko se popilo u toku večeri, nikada iz glave ne treba gubiti situaciju koja bi mogla da se dogodi narednog jutra. Ne mislimo na mamurluk, on je zagarantovan, već na onaj prizor iz poznatog domaćeg filma: "Nikola, javi mi se da idemo negde da se zezamo". Može zezanje uz alkohol, ali ne zezanje do padanja mraka na oči. Na kraju, istina je da pokazujemo više interesovanja za seks kada se nivo alkohola u krvi poraste nakon tri ili četiri pića. Ipak, ako se to brojanje nastavi, većina nas će postati sve manje voljna.
Problem s pićem i seksom zapravo leži u tome što treba napipati granicu (u oba slučaja). Ono što se u početku činilo privlačnim uz malo nepažnje može da dovede do potpune mentalne ili fizičke odsutnosti prilikom seksualnog odnosa. Da bi se izbegao najgori scenario (ako je ikako moguće), dobro je odlučiti koliko daleko planirate da idete pre nego što popijete prvo piće. A nije na odmet ni da zadužite nekog od trezvenijih, odgovornijih, manje podložnih prijatelja da vam pomogne da ne odstupite od svog plana.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike