najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Trezveni i trezni (2)

Kada je reč o alkoholu i o seksu, stvari uvek mogu da izmaknu kontroli. A stvar često ume da bude psihološke prirode. Ako ste napeti i verujete da će vam alkohol pomoći da se opustite, vrlo je verovatno da će to tako i biti. S druge strane, ko vam garantuje da napetost ne bi popustila vremenom i bez pića? Niko. Zato se i hvatamo za čašicu, dve, tri… Većina ljudi i pije da bi se oslobodila nekih svojih inhibicija, a drugi način da se nonšalantno priđe osobi s kojom se želi seks praktično pada u vodu.
Istina je ipak da umerena upotreba alkohola može da pomogne kada krene "akcija". U tim momentima uklanjaju se neke potencijalne "kočnice" koje svi mi imamo u ovoj ili onoj meri, dolazi do opuštanja, raste samopouzdanje… Da li je tako i s erekcijom? Kako kad, zar ne? Ne treba biti neiskren, činjenica je da će trezni muškarci mnogo bolje proći na tom testu od onih koji se prave da su trezni. Ovi prvi će možda i ostati bez seksa, ali drugima preti opasnost da sve dovedu do tačke usijanja – i da im se onda kontrola jednostavno prekine u nekom trenutku. Svi smo mi u početku veseli i razdragani dok pijemo, društveni smo i radimo ono što u treznom stanju verovatno ne bismo olako uradili, ali vremenom se pojavljuju negativni efekti.
Pretpostavka da je alkohol stub dobrog seksa je pogrešna. U to ne treba sumnjati jer jutro posle pijane noći vrlo često govori toj tezi u prilog. Naša svest je ono što bi trebalo da ima uticaja na naše seksualno ponašanje, a ne količina piva koju smo popili. S druge strane, postoji mogućnost da se pronađe i savršena mera koja se može popiti da bi se seksualni život unapredio, popravio, obogatio za još koji seksualni podvig, ali ne toliko da bi od te količine i zavisio.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike