U trendu

U svom prostoru

Uvek postoje zlatna pravila: za odlazak na prvi sastanak, za susret s novim kolegama na radnom mestu, za stupanje u brak, za mirenje s posvađanim prijateljima… Zlatna pravila postoje i onda kada odlučite da kupite svoj stan, jer iskustva mnogih ljudi ukazuju na to da je reč o vrlo komplikovanom procesu. Naime, odgovarajuća suma novca često nije dovoljna da biste kupovinu svog životnog prostora obavili brzo, jednostavno i lako. Šta je prva stanica na putu ka osvajanju svog životnog prostora?
U okolnostima u kojima živimo, prva stanica je kredit. Najvažnije je da se prilikom podizanja kredita dobro obavestite o uslovima koje daju različite banke. Dobro promislite o depozitu, to jest učešću, kamatnoj stopi i roku otplate. Najčešća greška koju kupci prave jeste ta što podignu kredit, a onda biraju stan. U stvari, trebalo bi ići obrnutim redosledom da biste na osnovu cene odabranog prostora dobili odgovarajući kredit.
Sledeća velika dilema je stara ili nova gradnja. Budite obazrivi, jer nove zgrade, koje niču kao pečurke posle kiše, često nisu urađene s punom pažnjom i od najkvalitetnijih materijala. Pucanje zidova, slaba izolacija i slične nezgode nisu nikakva retkost. Naravno, to ne znači da bi se automatski trebalo opredeliti za staru gradnju. Vrlo je važno da izračunate, ukoliko odaberete "stariji" stan, koliko ćete realno morati da utrošite na njegovo renoviranje. Može se ispostaviti da za taj novac možete sebi da priuštite i jednu garsonjeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar