U trendu

Večiti Kazanova: Voren Biti je zaveo više od 13.000 žena

Voren Biti (79) je holivudski veteran koji iza sebe ima 14 nominacija za Oskara, među kojima su one za najboljeg glumca, scenaristu, reditelja i producenta. Njemu dodele nagrada američke filmske Akademije nisu nepoznanica, na kojima je bio najmanje 20 puta.

Voren, pravog imena Henri Biti poznat je po ulogama u filmovima ‘Bonnie i Clyde’, ‘Reds’, ‘Dick Tracy’, ‘Bugsy’, ‘Bulworth’ i mnogi drugi.

Osim po filmskim uspesima, poznat je i po onim romantičnim. Prema ‘legendi’, Biti je spavao sa gotovo 13.000 žena. Iako je glumac taj večni trač demantovao, objasnivši da je nemoguće da 35 godina, kako kaže, nije izlazio iz kreveta, titulu Kazanove itekako je zaslužio.

Ovaj veliki zavodnik šarmirao je mnoštvo slavnih žena. Njegova sestra, glumica Širli MekLejn (82) za njega je rekla da ‘se pali na sve što se kreće i žensko je’.

Biti se zabavljao i sa Džoan Kolins krajem pedesetih godina. Bili su vereni, ali se Voren predomislio pa su raskinuli. Među njima je, rekli su prijatelji, bila ‘divlja seksualna privlačnost’. Kolins je sa njim i zatrudnela i u tajnosti pobacila.

Nakon prekida sa Kolins, bio je u vezi sa Natali Vud, ali pored nje je imao i niz afera, među kojima je bila i tada 16-godišnja Šer. Kada ga je Vud ostavila, Biti je potražio pomoć psihologa zbog svog nezasitnog seksualnog apetita.

Voren je tada producentima studija predložio da se snimi komedija koja će se raditi o zavisniku od seksa, a nazvali bi je ‘What’s New, Pussycat’. Naime, upravo tako je glumac započinjao svoje telefonske razgovore sa svojim ‘prijateljicama’.

Glavnu ulogu trebao je da igra sam Biti, a scenario je pisao tada nepoznati Vudi Alen. Voren je poludeo kada je video da je Alen u scenariju potpuno ‘umanjio’ njegov lik pa je nastala velika svađa. Producent Čarls Feldman podržao je Vudija pa je na kraju Biti isteran sa seta. Zamenio ga je Piter O’Tul, a naslovnu pesmu otpjevao je Tom Džons, pa je postala evergrin.

Sedamdesetih i osamdesetih zabavljao se sa nizom lepotica poput buduće Bouvijeve supruge Iman i Izabel Ađani. Kasnije se ‘spetljao’ sa Madonom, koja je glumila u njegovom filmu ‘Dick Tracy’. Imali su kratku, ali strastvenu seksualnu vezu.

U njegovoj biografiji objavljenoj 2011. godine naziva ‘Kako sam zaveo Ameriku’ nabrojane su još mnoge slavne žene sa kojima je Biti u jednom trenutku svog života završio u krevetu. Na njegov šarm pale su i Brižit Bardo, Anđelika Hjuston, Elizabet Tejlor, Džejn Fonda, Barbra Strejsend i mnoge druge.

– Ako sam i grešio u odnosima sa ženama, to je samo zato što sam bio zavistan od ljubavi. Ako sam bio ludo zaljubljen, a nije išlo sve kako bi trebalo, moji kreativni impulsi bi sublimirali. Počeo bih odmah da tražim drugu jer sam mislio da je prethodna bila greška i da je najbolje da odem – rekao je jednom prilikom veliki zavodnik.

Sve se promenilo kada je upoznao glumicu Anet Bening (58). Zvao je na večeru, jer je hteo da joj ponudi ulogu u filmu ‘Bugsy’. Zaljubili su se i započeli vezu.

– Znala sam da nikad nije bio veran ni jednoj ženi, ali naša veza od prvog dana krenula je sa drugačije pozicije. Nisam želela da iskoristim njegovu slavu niti me zanimao kao prolazna avantura. Ja sam se u njega stvarno zaljubila i nameravala da ostanem s njim do kraja života. Mislim da je to osetio i da je to bilo nešto za čime je oduvek tragao – kazala je Bening.

Voren i Anet venčali su se 1992. godine. Par ima četvoro dece, prenosi portal 24sata.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike