najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Verni drug

Laptop je postao deo prtljaga mnogih. Bilo da ste poslovni čovek ili pisac, ili želite da vodite elektronski dnevnik, postoji nekoliko stvari koje bi uvek trebalo imati na umu a koje se tiču polaska na put s laptopom u naručju. Za početak, imajte na umu da su oni laka meta lopova, naročito u inostranstvu. Kompaktni su i za njih se može dobiti jaka cena kada se preprodaju. Koristite torbu za laptop na kojoj se na prvi pogled ne primećuje da je za tu svrhu. Držite sve vreme laptop do sebe, jer je uobičajen i veoma lako izvodljiv trik da vam neko odvuče pažnju pitajući za vreme, dok drugi vešto pokupi torbu sa sedišta pored vas.
Zbog toga je dobro da laptop uvek bude deo vašeg ručnog prtljaga. Uvek do kraja napunite bateriju pre puta i ponesite sa sobom punjač. Pozovite hotel unapred kako biste bili sigurni da on raspolaže modemima i izlazom za internet. Ukoliko imate nov modem, proučite ga, uključujući i buku koju pravi, kao i sve posebne funkcije. Podesite ga da automatski funkcioniše. To će pomoći vašem modemu da postane indiferentan na druge vrste otkucavanja prilikom uspostavljanja veze, što se može desiti u stranim zemljama. Naučite da ručno uspostavite vezu. Ukoliko možete da se povežete ručno, nećete više morati da komunicirate sa svojim softverom koristeći internacionalne kodove za pristup niti da tražite posebne programe za uspostavljanje veze. Umesto toga, moći ćete sami da okrenete broj telefonom i prepustite modemu da se poveže.
Da biste koristili svoje električne uređaje u stranim zemljama, važno je znati vrstu električne utičnice koja se koristi u određenoj zemlji i vrstu adaptera koji može da odgovara vašoj utičnici. To su informacije koje su vam bitne da biste mogli adekvatno da se služite svojim laptopom. Ne dozvolite da vas neznanje dovede u situaciju da ne možete da koristite svog "vernog saputnika".

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike