U trendu

Vreme za „one stvari“

Kada je seks u pitanju, muškarci odmah reaguju na spoljašnje, vizuelne pojave. Žene obično reaguju na unutrašnje podsticaje – misao ili sećanje na nešto seksualno ili romantično. Dok imate seks tokom dana, što je izuzetno dobro da se praktikuje, mislite na vašu vezu, a ne isključivo na sam čin seksa. Možete to, zar ne? Tako ćete izbeći da se nađete u situaciji da vam devojka posle dve godine veze kaže: "Sve je super, samo ja nikako da doživim orgazam". Ako vam se to dogodi, iznenađenje neće biti ni neutemeljeno ni malo. Delovala je zadovoljno (valjda), probali ste seks vikende, oralni seks, sve što vam je oboma prijalo. Kako je onda moguće da se stepen ženskog zadovoljenja ponekad uopšte ne poklapa s našim iako naoko sve deluje sasvim savršeno?
Umesto da upadamo u očajanje i dekoncentrisanost, možda bi bilo najvažnije ako bismo prestali da se uzbuđujemo zbog toga. Čini se da, kada su žene u pitanju, ne treba insistirati na razmišljanju o tome kako ih seksualno uzbuditi, već na tome kako ih seksualno smiriti. Kao da se prečesto zaboravlja da žensko uzbuđenje zavisi od dubokog opuštanja i otklanjanja umora. Oslobađanje od stresa i napetosti je veoma važno ne samo da bi se došlo do seksualnog vrhunca već da bi nam život kao takav uopšte prijao. Ko se mnogo trudi, mnogo je i napet. A ko je mnogo napet (i to nema veze s polom) teško da će uživati u seksu. Postizanje orgazma je cilj na putu koji podrazumeva da nema usamljenosti – to je nešto što je stvar partnerskog učešća, nešto do čega se stiže zajedničkim snagama. A pravilo koje nikako ne smemo zaboraviti kada su žene u pitanju glasi – što više uživaju u seksu, više će ga želeti. Tu nema mnogo nedoumice.
Takođe, ne treba smetnuti s uma ni to da je upornost veoma važna. Za razliku od muškarca, žena može da izgubi orgazam, čak i ako je upravo počeo. Razradite njene fantazije, maštanje i sanjarenje – to će joj pomoći da se opusti. I da, maženje nakon postignutog zajedničkog cilja je obavezno. Ne možete da se izvučete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.