U trendu

Žene i muškarci

Sva moguća i nemoguća istraživanja pokazala su da razlike između muškaraca i žena postoje i da njihov broj nije ni nebitan ni mali. Možda se ne radi o razlikama u intenzitetu ljubavi koliko u manifestaciji osećanja i u ponašanju. Koliko su muškarci i žene zaista različiti i šta je ono što nas spaja, odnosno, razdvaja?

Za početak, žene idealizuju ljubav. Kada su zaljubljene, one ne primećuju naše mane i hvala im zbog toga. Svog partnera posmatraju kroz ružičaste naočare. Pored toga, spremne su da stupe u brak mnogo ranije od muškaraca. Međutim, one su te koje se češće zaljubljuju, a ljubav im je kraćeg veka. One ne veruju, za razliku od muškaraca, da postoji samo jedna prava ljubav.

Muškarci veruju da postoji samo jedna prava ljubav u životu a da su sve ostalo samo kompromisi. Takođe, muškarci veruju da je prava ljubav ona koja je savršena i da ništa ne treba dodatno ulagati kako bi se ona održala. Isto tako, spremniji smo od žena da se, ako zaista volimo, oženimo bez obzira na socijalne i društvene razlike. Žene su mnogo pažljivije pri odabiru partnera u kojeg će se zaljubiti. Zbog toga se muškarci češće zaljubljuju na prvi pogled. Već posle trećeg izlaska, većina muškaraca je „zaljubljena“, dok je kod žena to ređa pojava. Zato su žene te koje su spremnije da ostanu u nesrećnoj vezi i teže se odlučuju na prekid, dok muškarci posle prekida pate duže i jače.

Postoje i razlike u iskazivanju osećanja. Za žene intimnost znači razgovor, a za muškarce zajedničke aktivnosti. Ako zaista želimo da pokažemo ljubav, mi to pokazujemo makar se ta akcija svodila samo na pomaganje u kućnim poslovima. Doduše, jači pol češće precenjuje svoj doprinos zajedničkim aktivnostima. Uvek mislimo da se trudimo i ulažemo više nego što to zaista objektivno i činimo. Žene žele da razgovaraju o problemima u vezi, a muškarci ih ignorišu uveravajući ih kako je sve savršeno.

Na kraju, da li sve ove sličnosti i razlike mogu da utiču na to da bolje razumemo partnerku? Odgovor zavisi od slučaja do slučaja, ali svoju ljubav možete da održite jedino osluškivanjem druge strane i obraćanjem pažnje na ono što druga strana radi ili na ono što očekuje od vas da uradite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.