Živela masturbacija!

Foto: Unsplash/Pixabay.com

Masturbacija je muška navika – masturbacija je muška nasušna potreba. Nezavisno od toga da li smo oženjeni ili slobodni, u manje ili više ozbiljnoj vezi, masturbacije se nikada ne odričemo, ili se to dešava u veoma retkim prilikama. Uostalom, uz njenu pomoć otkrivene su neke veoma važne stvari u životu svakog muškarca.

Sreća je da je odavno iza nas ono vreme kada je masturbacija smatrana za greh ili za nešto što bi moglo da prepadne malu decu; seksualne slobode oslobodile su i najveću prijateljicu muškog roda. Današnje analize, koje su sprovodili seksolozi na više strana sveta, pokazuju čak da bi masturbacija mogla da zaštiti muški rod od raka prostate.

Ista analiza pokazala je da veća količina ejakulirane tečnosti smanjuje mogućnost obolevanja od ove najrasprostranjenije muške bolesti. Masturbacija je najsigurniji način za skupljanje antikancerogenih materija u muškim žlezdama. Naravno, masturbacija služi samo kao vid ispomoći, jer se inače preporučuje zdrav seksualni život sa regularnom partnerkom, ali u njenom nedostatku – zna se šta valja činiti.

Česta seksualna aktivnost sprečava stvaranje naslaga u prostati, a često pražnjenje sprečava i pojavu raznih infekcija, naročito onih koje su bakterijskog porekla.

Masturbacija, manustrupacija, ipsacija, onanija; sve su to leksički sinonimi za jednu istu reč, za jednu istu pojavu koja muškarce prati od ranog puberteta pa nadalje kroz ceo život. Seksualno samozadovoljavanje nadraživanjem sopstvenih polnih organa jedna je od prvih stvari koja muškarcima pruža mogućnost da uspostave kontakt sa svojim telom, što je izuzetno važno u kasnijem periodu kada masturbacija padne u pozadinski, ipak ne sasvim nebitan, drugi plan. Zar mislite da žene to ne rade?

Ostavite komentar

Oznake