Život udvoje (2)

Zajednički život dovodi do toga da muškarci, koji su po prirodi izuzetno tolerantni prema ženskim slabostima, ponekad jednostavno izgube svako strpljenje. Dok žene nervira naša neurednost, to što pušimo ili što smo popustljiviji prema deci, nas izluđuju sasvim druge stvari, na primer, beskrajno žensko telefoniranje.
Svako veče ona telefonira majci ili najboljoj prijateljici i nadugačko i naširoko im prepričava sve događaje u toku dana. Ova ženska navika je nešto što muškarci jednostavno ne mogu da razumeju. Da li to znači da njoj nedostaju porodica i razgovori s najboljim prijateljima zato što vi niste čovek koji ume da izrazi svoja osećanja rečima? Stvar je ipak u tome što ona u suštini ima potrebu da više razgovara i prema tome bi trebalo pokazati toleranciju. Ne morate razgovarati s njom više nego obično, ali joj onda nemojte prebacivati zbog dugih telefonskih razgovora.
Čak i u najidealnijim vezama uvek postoji malo one dečje igre "voli me, ne voli me". Izjedajuća ljubomora polako ali sigurno može da uništi svaku vezu. Da biste imali uspešan zajednički život, važno je da imate poverenja u nju i da razumete njenu potrebu da se druži sa svojim starim prijateljima. Budite tolerantni i ubrzo ćete steći novo samopouzdanje i shvatiti da nemate razloga za brigu, te da ništa ne može da ugrozi vašu ljubav ili brak.
Ono što najlakše istera osigurače muškarcima jeste ogovaranje. Čemu to? Iako vam se čini da je volite kao prvog dana vašeg poznanstva, smeta vam njena sklonost ka ogovaranju. To je tipičan problem u svakoj vezi. U takvim trenucima muškarci ne prepoznaju u ženama koje vole lepo vaspitanu i izuzetno obrazovanu devojku u koju su bili zaljubljeni. Da ne bude kako su muškarci potpuno netolerantni, a zarad mira u kući, njena sklonost može se protumačiti kao posledica bežanja od stresa. U svakom slučaju, nije dobro da budete previše strogi i da osuđujete ovakvo ponašanje. Umesto toga, otkrijte razloge zbog kojih pribegava ispraznim detaljima iz života vaših komšija i prijatelja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.