najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovo je najskuplja turistička destinacija u svetu

Iako je Švajcarska i dalje najskuplja turistička destinacija u svetu, i ove godine je među šest najkonkurentnijih zemalja kada je reč o turističkom sektoru, pokazuje najnovija studija Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

Svake dve godine ova organizacija istražuje konkurentnost u turističkoj branši prateći seriju pokazatelja, od infrastrukture do higijene, preko cena ili ekoloških aspekata, piše švajcarski list 24 sata.

Kako se navodi, Švajcarska se dobro plasira po većini kriterijuma, tako da i pored toga što je i dalje najskuplja za strane turiste, zauzima šesto mesto među turistički najkonkurentnijim zemljama, posle Španije, Francuske, Nemačke, SAD-a i Velike Britanije.

Prema studiji WEF-a, Švajcarska raspolaže odličnom infrastrukturom, kako opštom, tako i turističkom, a koristi i prednosti dobrog gografskog položaja i prelepih planinskih pejzaža. Što se tiče ekologije i održivog razvoja, ta zemlja zauzima vodeću poziciju u svetu, dodaje se u istraživanju.

Ono što urušava konkurentnost Švajcarske u turističkoj ponudi jesu restriktivni vizni režim i visoke cene. Takođe, prema oceni istraživača, Švajcarska bi trebalo da proširi svoj turistički sadržaj na sektor zabave, uz tradicionalnu orijentaciju ka „prirodnom“ turizmu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike