U trendu

Uživajte na snegu u srcu Austrije

Seoske kuće koje izgledaju kao da su posute šećerom u prahu, savršene skijaške staze i mnogo sunca. Skijaška sezona u oblasti Dahštajn (Dachstein) idealna je za sve poklonike zimskih sportova i uživanja na snegu. Skijaško područje koje kao da je stvoreno za uživanje cele porodice nalazi se u okolini mesta Gosau (Gosau), a uzbudljive skijaške staze u Ramsauu (Ramsau). U zemlji zimskih čuda, regiji Dahštajn u Štajerskoj, svako će naći svoj delić zimske čarolije.
Ramsau se prostire na visoravni smeštenoj na 1.100 do 1.300 metara nadmorske visine na južnoj strani glečera Dahštajn. Zahvaljujući tome, selo od oko 2.700 stanovnika uživa u mnogo sunčanih dana, čistom planinskom vazduhu i predivnom pogledu na vrh Hoher Dachstein (2.995 m). Na brdskoj stanici Hunerkogel (2.687 m) možete s platforme na steni Sky Walk uživati u spektakularnom pogledu na alpski pejzaž.
I dok su na glečeru skijanje i ostale zimske radosti mogući tokom cele godine, u zapadnom delu Dahštajna, u Anabergu (Annaberg) i Rusbahu (Russbach), sezona počine 27. novembra. Tu se nalaze žičare koje vode prema Hornspitz-u i Zwieselalm-u i širokim stazama za skijanje, dok je u Sumsiland-u i Barencamp-u organizovano čuvanje dece. To mesto je pravi porodični raj.
Romantične šetnje kroz zimski pejzaž očekuju vas u snegom zavejanom gradiću Halštat (Hallstatt) na obali istoimenog jezera na istoku zemlje i susednom gradiću Eherntal (Echerntal). Kuhinja u restoranu hotela Seehotel Gruner Baum, koji je smešten uz jezero, poznata je i cenjena u celom kraju. Zato kao tačku na kraj idiličnog zimskog dana preporučujemo ukusnu večeru. U toplom restoranu, s pogledom na jezero, očekuju vas autentični brdski specijaliteti spremljeni s vrhunskim kulinarskim umećem. Prepustite se zimskoj čaroliji i uživajte.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.