U trendu

Ostrvo Margarita – karipski raj

Sunce i vetar nežno vam miluju kožu. Talasi i more sviraju večnu, opuštajuću melodiju. Svakodnevne brige nestaju u trenutku. To su letnji snovi na plažama ostrva Margarita (Isla Margarita). Taj biser Kariba udaljen je oko 40 kilometara od matične države, Venecuele.
Glavni centar ostrva je Porlamar, dok je dešavanja najviše u centru grada, a to je Trg Bolivar. U kafićima se posle podne pije espresso marron (s mlekom), a uveče polar, domaće pivo. Iza trga se pruža pogled na deo grada koji je prepun radnji. Kupovina se i te kako isplati, jer se na Margariti može kupovati bez carine.
Playa Guacuco, Playa El Cardon i Playa El Tirano najlepše su karipske plaže, a prostiru se uz istočnu obalu ostrva. Zvezda među njima je deo obale obrastao kokosovim palmama – Playa El Agua. Letnja klima, blago pljuskanje talasa o obalu i lagani osvežavajući povetarac idealni su za opuštanje. Uz šetalište na peščanoj plaži nalaze se mnogi hoteli, raznih veličina, cena i kategorija.
Od glavnog grada Asunsiona put vas vodi na severozapad do Santa Ane. To selo s mnogim kolonijalnim kućama pravi je dragulj za oči, a sagrađeno je još u 16. veku. Iz Porlamara možete ići na izlete na kopno i doživeti sve lepote okolne prirode. Der Salto Hacha pada sa 20 metara visokih klisura u uvalu. Obavezno idite na izlet i uživajte u ovom nesvakidašnjem prizoru.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.