najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Predstavljanje turističkih potencijala Srbije u Moskvi

Turistička organizacija Srbije (TOS) organizuje objedinjeno predstavljanje turističkih potencijala, kulturno-istorijskog nasleđa i prirodnih atrakcija naše zemlje na međunarodnom sajmu turizma “OTĐH” 2015 u Moskvi, koji će danas biti otvoren i trajati do 18. septembra.

Ruskom tržištu će, na štandu veličine 120 metara kvadratnih, biti predstavljena celokupna turistička ponuda Srbije, koja je zemlja partner sajma, saopšteno je iz TOS-a.

TOS je objedinila nastup 27 izlagača, među kojima su predstavnici lokalnih turističkih organizacija, ali i turističke privrede. Specijalni gost na štandu TOS-a biće Bosna i Hercegovina.

Prilikom današnje svečane ceremonije otvaranja sajma, Srbija će se predstaviti promotivnim turističkim filmovima, nastupom trubačkog orkestra Dejana Lazarevića i folklornog ansambla “Branko Krsmanović”,  a tokom popodneva u prostorijama sajma biće održana konferencija za novinare na temu zdravstvenog turizma.

U okviru ove manifestacije biće održan i forum na temu kongresnog turizma, na kome će predstavnici Kongresnog biroa Srbije predočiti ponudu, kapacitete i mogućnosti kojima naša zemlja raspolaže u ovoj grani turizma.

Specifična gastronomija, kao jedan od veoma bitnih segmenata ponude Srbije kao turističke destinacije, biće predstavljena 17. septembra na sajmu “OTĐH” 2015 , za kad je planiran “master klas” srpske kuhinje.

U okviru predstavljanja Srbije kao zemlje partnera na “OTĐH” 2015 u Moskvi, svakodnevno na štandu TOS biće upriličen kulturno-umetnički program, nastupi AKUD “Branko Krsmanović”, predstavljani stari zanati Srbije, organizovane degustacije hrane i pića karakterističnih za našu zemlju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike