najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbija tokom praznika “totalni hit” za goste iz Bugarske

Predstojeće novogodišnje praznike blizu 250.000 bugarskih državljana će dočekati u okolnim zemljama, ali je Srbija “totalni hit”.

Posebno su atraktivni Beograd, Novi Sad, Niš i Pirot, gde je već rezervisano na stotine hotela i restorana, navodi bugarski Institut za analizu i ocenu turizma, prenosi capital.ba.

Veliki broj Bugara će posetiti Srbiju organizovano, a biće i odlazaka u sopstvenoj režiji. Osim u Srbiji, veliki broj Bugara će Novu godinu dočekati i u Grčkoj, Makedoniji, Turskoj, Rumuniji i Mađarskoj.

Bugari će Novu godinu tradicionalno dočekati u Solunu i Atini, a veliko interesovanje vlada i za Makedoniju, posebno Ohrid, dok je u Turskoj među najtraženijim proslava novogodišnjih praznika na nekoj od mnogobrojnih jahti na Bosforu.

Bugarski tur-operateri tvrde da su povoljne cene dočeka glavni razlog masovnog odlaska Bugara u inostranstvo, posebno u Srbiju i Makedoniju.

Ekskurzija do Makedonije i Srbije bez novogodišnje svečane večere košta između 100 i 125 evra u zavisnosti od broja noćenja.

Između 200 i 250 evra je cena za tri noćenja sa doručkom i večerama, uključujući svečanu i večeru za reprizu dočeka Nove godine.

Trodnevni aranžman za doček Nove godine u Istanbulu košta oko 450 evra.

Profesor sofijskog Ekonomskog fakulteta Cvetan Cvetanov rekao je da će sa porodicom Novu godinu dočekati u Nišu.

“Tokom poslednjih godina novogodišnje praznike proslavljamo u inostranstvu. Ove godine smo se odlučili za Srbiju. Hteli smo da vidimo kako naši susedi slave. Cena trodnevnog aranžmana u hotelu, sa prevozom iz Sofije, koštala nas je 155 evra po osobi“, dodao je Cvetanov.

Njegova koleginica Lalka Borisova će Novu godinu dočekati u Berovu u Makedoniji, gde je sedmodnevni aražman za dve osobe 650 evra.

Prema predviđanjima Instituta za analizu i ocenu turizma, u Bugarskoj će tokom novogodišnjih praznika boraviti oko 100.000 stranih turista, a Novu godinu u bugarskim hotelima i restoranima dočekaće oko 950.000 domaćih gostiju.

Trodnevni aranžman za doček Nove godine u poznatim bugarskim turističkim destinacijama košta oko 750 evra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike