najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Američki najbrojniji: Najnegostoljubiviji gradovi sveta – prednjači Moskva

Najnegostoljubiviji gradovi na svetu, prema oceni peko 200.000 čitalica američkog magazina Trevel end Ližer su ruska prestonica Moskva, a za njom sledi američki Atlantik Siti.

Na trećem mestu ove liste objavljene u časopisu Ekonomist je još jedan ruski grad, drugi po veličini u zemlji, Sankt Peterburg.

Zanimljivo je da su se na listi 30 najnegostuljibivijih gradova sveta našla dva grada sa ovim imenom, jedan u Rusiji a drugi u SAD, u Filadelfiji koji je zauzeo 30-tu poziciju.

U izboru između 266 gradova širom sveta, najbrojniji među negostoljubivim gradovima su SAD kojih je čak šest među prvih deset, a ukupno 13 na ovoj listi. Čitaoci su odlučili da je četvrti najnegostoljubiviji grad na svetu francuski lučki grad Marsej.

Od petog do desetog mesta su američki gradovi Los Anđeles, Njujork, Filadelfija, Balmitor i Las Vegas. Deseto mesto je zauzeo francuski grad na Azurnoj obali Kan. Na 11. mestu je kineska prestonica Peking, a slede ponovo dva američka grada Majami i Vašington.

Na ovoj listi našao se jedini nemački grad Frakfurt zauzevši 14. poziciju a potom ponovo slede američki gradovi Boston i Providens. Na listi se nalaze dva italijanska grada Napulj na 17. mestu i Milan na 24. mestu.

Osim Kana i Marseja na ovoj list nalaze se još dva francuska grada Nica na 22. mestu i Lion na 26. mestu.

Osim Pekinga, na listi je još jedan kineski grad Šangaj, na 27. mestu.

Još jedan evropski grad proglašen je negostoljubivim, Monte Karlo koji se nalazi na 28. mestu.

Maroko je na ovoj listi zastupljen sa jednim gradom Marekašem, kao i Argentina sa Buenos Ajresom.

Prvoplasirana Moskva se našla na prvoj poziciji zbog saobraćajne gužve, loše hrane i hladnog odnosa domaćina prema gostima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike