najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čovek koji je proputovao 78 zemalja: „Ovo su najgore države na svetu“ (foto)

Od 2012. godine Dru Goldberg obišao je ceo svet. Ovaj momak iz američke države Arizone počeo je da obilazi svet još na fakultetu kada je semestar proveo u Pragu i nepovratno se „navukao“ na putovanja, prenosi Independent.

Nakon diplome je otišao u Seul da predaje engleski, a to vreme je iskoristio i da obiđe 20 azijskih zemalja. Nakon što je početkom ove godine napustio taj posao stigao je da obiđe još 30 država sveta.

Iskustva sa svojih putovanja Dru je podelio sa ljudima na blogu The Hungry Partier, što je popratio sa mnoštvo fotografija koje je postavio na društvene mreže. Između ostalog je opisao i svoja najgora iskustva na putovanju oko sveta.

Najgora hrana: Filipini

– Iako su Filipini jedna od mojih omiljenih zemalja, obroci su tamo vrlo skromni. Obično se sastoje od kuvanog pirinča i malog komadića ribe. Ja sam navikao na malo raznovrsniju ishranu – kaže Dru.

Najgori noćni život: Brunej

https://www.instagram.com/p/BF8GoGnCb4k/?taken-by=drewbinsky

– Većina islamskih država vodi strogu politiku kada je reč o konzumiranju alkohola, tako da njihov noćni život praktično ne postoji. Kada sam u glavnom gradu u petak uveče izašao u provod, ulice su bile toliko prazne da su se moji koraci čuli na 20 metara – iznenađen je bio Dru.

Najnekulturniji ljudi: Egipat

– Nedavno sam otputovao u Kairo na pet nedelja i tamo sam imao loše iskustvo gotovo sa svakom osobom koju sam upoznao. Egipćani su vrlo agresivan narod pa sam na ulicama bio svedok prizorima čak tri velike tuče – ostao je šokiran Dru.

Najgori Wi-fi: Mjanmar

– Apsolutno obožavam Mjanmar, ali ova zemlja za drugim državama zaostaje nekih 20 godina. Iako u velikim gradovima postoji Wi-fi, internet je spor kao dial-up iz devedesetih godina. Ne verujem da će se ovo promeniti u narednim godinama, ali turizam u Mjanmaru svakako cveta jer ta država ne zahteva da Amerikanci i Britanci izvade vize – primetio je Dru.

Najprecenjenije mesto: Kuala Lumpur

– Čuo sam mnogo dobrih stvari o Kuala Lumpuru na putovanjima po Aziji, ali kada sam stigao tamo, video sam tek dosadniju verziju Bankoka. Takođe, reč je o nesigurnom gradu – razočaran je bio Dru.

Najskuplje mesto: London

https://www.instagram.com/p/BFX8JYnib_q/?taken-by=drewbinsky

Od Londona sam imao visoka očekivanja kad sam stigao pre 2 meseca. Ali, da budem iskren, osim hrane baš ništa me nije oduševilo. Visoke cene su me prilično odbile – primetio je Dru.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike