Letovanje iz noćne more: S detetom u ostavi hotela

Gabrijela Burgić iz Prokuplja koja je sa devetogodišnjom ćerkom trebalo da bude smeštena u vili na grčkom ostrvu Evia prvu noć prespavala je u ostavi hotela.

Da sa detetom tu prespava dopustila joj je jedna od radnica hotela, piše portal „Prokuplje na dlanu“.

Gabrijela i njena ćerka su jedne od putnika smederevske turističke agencije „Blu vorl travel“ koje su u sredu na grčkom ostrvu Evija doživele pravu agoniju.

Za razliku od svih ostalih putnika koji su do kraja prvog dana 23. avgusta bili smešteni Gabrijeli agencija „Mladost travel“ iz Prokuplja koja je bila posrednik aranžmana, kako tvrdi njen suprug Miloš Burgić, nije htela da izađe u susret.

Vlasnik ove agencije Žarko Nešović kaže da je on ponudio da im pozajmi novac koji je imao, ali da su oni to odbili i da on kao posrednik ne može da im plaća smeštaj, novidi prokupački potal.

„Kada su supruga i dete već stigli na odredište kao i ostali bili su na ulici. Kako je dan odmicao, svi su se smestili, jer su njihove agencije naknadno uplatile nov smeštaj, a one su ostale. U 18 h 23. avgusta, dakle u sredu pozvao me je Žarko Nešović sa kojim sam se tokom dana više puta čuo i ponudio da mi pozajmi 160 evra da im uplatim nov smeštaj. Rekao mi je da mogu da tužim organizatore i da on nema nikakvu zakonsku odgovornost. Ja sam sa njim sklapao dogovor, njemu sam platio i što se mene tiče, on je zadužen da sve dobro prođe“, rekao je za „Prokuplje na dlanu“ suprug Gabrijelin suprug.

On dodaje da je sutradan preko druge agencije uplatio 250 evra kako bi se Gabrijela i njihova ćerka smestili.

„I ko će sada meni da vrati 320 evra koliko sam uplatio taj aranžman“, pita se on.

Vlasnik prokupačke Turističke agencije „Mladost travel“ Žarko Nešović je izjavio da su Burgići potpisali ugovor sa agencijom „Blu travel word“ o aranžmanu, a da je on samo bio posrednik.

„Kada sam čuo šta se desilo, desetak puta sam zvao Republičku turističku inspekciju, jer brinem za svoje putnike. U ovom slučaju sam samo posrednik i ne mogu da im dam svoje pare. Kod sebe sam imao 160 evra i to sam im ponudio kao pozajmicu, ali je žena vikala na mene i odbila. Nisma ja kriv što država nema uređen zakon o pravima putnika i što je omogućila mnogima za male pare da dobiju licence za rad“, naveo je Nešović.

On je podsetio da se svake godine dešavaju slične stvari i da je u ovom slučaju Osiguravajuća kompanija „Milenijum“, kao neko ko je dao Polisu odgovornosti od insolventnosti organizatoru, ta koja putniku ima obavezu da plati jednu noć i povratak natrag.

Sada obe strane najavljuju tužbu. Kako kaže Burgić, čim se supruga i dete vrate sa mora, podneće tužbe protiv prokupačke agencije, a Žarko Nešović kaže da će podneti tužbu protiv Burgića za rušenje ugleda, navodi prokupački portal.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.