U trendu

Mračna tajna popularne turističke destinacije (video)

Jedno od najegzotičnijih letovališta zapravo krije jednu mračnu tajnu. Uznemirujući snimci u stvari pokazuju šta turisti finansiraju.

Naime, lokalci u teškim uslovima drže mladunce medveda koji su primorani da izvode bizarne trikove kako bi se turisti zabavili.

Zabrinjavajuće fotografije objavila je grupa za prava životinja u Aziji (Animals Asia). Na njima se vide medvedi u brdima koji su primorani da voze bicikle, žongliraju i balansiraju na objektima kao deo bizarne predstave na ostrvu Orhideja blizu Nha Tranga.

Van pozornice medvedi paradiraju kao „selfi“ rekviziti pre nego što se vrate u male kaveze daleko od pogleda posetilaca.

Iako vijetnamski zakon ne zabranjuje životinjske performanse, zaštićene vrste kao što su medvedi, makaki majmuni i slonovi su zaštićeni od eksploatacije i krivolova.

“Najnoviji video-snimci pokazuju koliko je užasan tretman ovih medveda i koliko se ignorišu bliski zakoni Vijetnama“, izjavio je Dejv Neale, direktor grupe Animals Asia. “Ovi mladi majmuni su bolesno mršavi i potrebni su nam odgovori o tome odakle su došli. Krivolov i trgovina su nezakoniti u Vijetnamu, kao i njihova eksploatacija radi profita, a to je upravo ono što se na ostrvu Orhideja odvija.“

Napišite komentar