U trendu

Na ovoj planini tokom praznika dnevno boravilo 25.000 ljudi

Na Zlatiboru je tokom uskršnjih i prvomajskih praznika dnevno boravilo oko 25.000 ljudi, dok je popunjenost smeštaja u hotelima bila iznad 95 odsto, a brojem gostiju i rezervisanim noćenjima zadovoljni su i izdavaoci privatnog smeštaja, navodi se na sajtu Turističke organizacije Srbije (TOS).

Jedna od najposećenijih srpskih planina dočekala je tokom proteklih praznika mnogobrojne domaće i strane turiste, a njena poznata izletišta Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, Ribnićko jezero, već od ranih jutarnjih časova bila su puna posetilaca.

Drugi su iskoristili vreme da posete obližnje lokalitete Stopića pećinu, koju je za vreme praznika posetilo 4.500 ljudi, zatim Muzej ‘’Staro selo’’ u Sirogojnu, Gostiljski vodopad…

U Ski centru ‘’Tornik’’, na devetom kilometru od turističkog centra Zlatibora, ljubitelji prirode mogli su da uživaju u pogledu sa žičare za panoramsko razgledanje.

Takođe, posetioci su bili zainteresovani i za izlet do Mokre Gore, gde je tokom praznika muzejski voz ‘’ćira’’ vozio tri redovne i tri vanredne vožnje ‘’Šarganskom osmicom’’.

Za one koji vole aktivan planinski odmor, pešačke i biciklističke staze kao i vidikovci na okolnim vrhovima bili su uređeni i dostupni.

Omiljena relacija za šetnju na Zlatiboru i ovog puta je bila „staza zdravlja“, koja vodi od centra Zlatibora do poznatog spomenika na Šumatnom brdu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar