Na ovom ostrvu nema kriminala ni saobraćajnih prekršaja

Ostrvo Kaldi se nalazi na samom jugu Velike Britanije. Poznato po tome što na njemu nije zabeležen zločin pa čak ni saobraćajni prekršaj u poslednjih 40 godina. Tako je bilo sve do prošle nedelje kada je višegodišnji mir narušio jedan otac koji je želeo da disciplinuje svog sina, prenosi britanski Telegraf.

Foto: Twitter/WTelegraph

Foto: Twitter/WTelegraph

Sin (7) je bio neposlušan u lokalnoj prodavnici čokolade pa ga je otac zaustavio, izvikao se na njega, uhvatio ga za potiljak i udario dlanom. Sud je presudio da se radi o zlostavljanju deteta. Otac je rekao policiji da je sin bio nestašan i objasnio da mu je mališan hiperaktivan i da ima poremećaj autističnog spektra.

– Dečak ne voli velike grupe ljudi i ne vidi opasnost kao što ostali vide – naveo je branilac. Otac se zabrinuo kada je video da je sin počeo da trči gore-dole po stepenicama i prepao se da mu se nešto ne dogodi – dodao je. Otac je pušten uz kauciju i čeka konačnu presudu.

– Grupa kriminala na ostrvu je niska i svakom prestupu prilazimo veoma ozbiljno – rekao je portparol lokalne policije.

Ostrvo Kaldi zauzima prostor malo veći od dva kvadratna kilometra.

– Mi smo vrlo srećni što ovde živimo u miru. Ova osoba bila je posetilac i pretpostavljam da je ovo naprosto znak modernog sveta – rekao je meštanin.

Ostavite komentar

Ostavite komentar