najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na ovom ostrvu nema kriminala ni saobraćajnih prekršaja

Ostrvo Kaldi se nalazi na samom jugu Velike Britanije. Poznato po tome što na njemu nije zabeležen zločin pa čak ni saobraćajni prekršaj u poslednjih 40 godina. Tako je bilo sve do prošle nedelje kada je višegodišnji mir narušio jedan otac koji je želeo da disciplinuje svog sina, prenosi britanski Telegraf.

Sin (7) je bio neposlušan u lokalnoj prodavnici čokolade pa ga je otac zaustavio, izvikao se na njega, uhvatio ga za potiljak i udario dlanom. Sud je presudio da se radi o zlostavljanju deteta. Otac je rekao policiji da je sin bio nestašan i objasnio da mu je mališan hiperaktivan i da ima poremećaj autističnog spektra.

– Dečak ne voli velike grupe ljudi i ne vidi opasnost kao što ostali vide – naveo je branilac. Otac se zabrinuo kada je video da je sin počeo da trči gore-dole po stepenicama i prepao se da mu se nešto ne dogodi – dodao je. Otac je pušten uz kauciju i čeka konačnu presudu.

– Grupa kriminala na ostrvu je niska i svakom prestupu prilazimo veoma ozbiljno – rekao je portparol lokalne policije.

Ostrvo Kaldi zauzima prostor malo veći od dva kvadratna kilometra.

– Mi smo vrlo srećni što ovde živimo u miru. Ova osoba bila je posetilac i pretpostavljam da je ovo naprosto znak modernog sveta – rekao je meštanin.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike