najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovo je najzabavniji grad Evrope

Istraživanje koje je sprovela jedna američka turistička agencija izdvojilo je 10 evropskih gradova koji nude najzanimljiviji sadržaj za posetioce.

Evropa skriva neke od najlepših gradova na svetu. London, Pariz, Venecija, Beč, Barselona, Istanbul, Rim, Amsterdam i Atina samo su neki od metropola koje imaju zanimljivu i bogatu istoriju i kulturu.

Iako ove evropske lepotice žele da posete putnici iz celog sveta, ni jedan od njih nije na prvom mestu.

Naime, istraživanje je pokazalo da je najzabavniji evropski grad – Berlin.

Spaljen, bombardovan, izoliran od ostatka sveta, Berlin se tokom svoje turbulentne istorije obnavljao, rastao i uspeo da postane pravi “trendseter” u umetnosti, kulinarstvu i zabavi.

Iako svaki od gradova na listi ima bogatu, zanimljivu i šaroliku kulturno-istorijsku priču, ono po čemu je takozvani evropski Njujork izdvojen i prepoznat su brojni sadržaji i znamenitosti koje oduzimaju dah, ali i stanovništvo, pa su ulice ovog grada uvek prepune slobodnih umetnika i kreativaca koji ne sede u kancelarijama već stvaraju na licu mesta.

Najfascinantnije znamenitosti Berlina koje su izdvojene u istraživanju bile suReichstag zgrada s impresivnom staklenom kupolom, Berlinski zid i spomenik evropskim Jevrejima ubijenim tokom Drugog svetskog rata.

Berlin je izdvojen i kao destinacija savršena za pivopije, ali i sladokusce i gurmane koji na svakom koraku mogu uživati u raznim jeftinim i skupljim delikatesima.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike