U trendu

S. Koreja: Turisti, dođite kod nas, sigurniji smo od Londona

Severna Koreja otvorila je vrata ruskim turistima izdajući licencu za prvu putničku agenciju u Moskvi koja obećava „puno uranjanje“ u nacionalnu kulturu i provod „sigurniji od večernje šetnje Londonom“, prenose mediji u regionu.

NKOREAN.RU, ruska firma licencirana od severnokorejske vlade nudi organizirane ture za grupe do 10 osoba ili pojedince koji žele upoznati život te zemlje. Putnici u Sjevernu Koreju moraju, prije odlaska, proći „provjeru“ i uvijek biti u pratnji vodiča koji će nadgledati „odgovarajuće ponašanje turista i jamčiti njegovu sigurnost“.

Fotografisanje strateških i vojnih objekata zabranjeno je, a dugotrajni razgovori s lokalnim stanovništvom „se ne preporučuju“.

Severna Koreja je od početka prošle godine sprovela nuklearna ispitivanja i desetke raketnih testova, značajno povećavajući napetost na militarizovanom korejskom poluostrvu, usprkos rezolucijama Veća bezbednosti UN-a.

Suočena s privrednim problemima, koji su otežani višestrukim sankcijama, vlada Pjongjanga želi da razvije turizam kako bi zaradila novac, prenosi Reuters.

Najskuplja 15-dnevna turneja „potpunog uranjanja u kulturu Sjeverne Koreje“ uključuje posetu farmi, fabrici mineralne vode, budističkom hramu, šetnje planinama i uvod u nacionalnu kuhinju.

U ponudi su i posete brojnim muzejima osnivaču Kim Il-Sungu. Ostale manje zahtevne ture uključuju opuštanje na plaži, avionski šou pa čak i festival piva.

Nije poznato koliko će ova putovanja biti popularna među Rusima koji su već razvili sklonost posetama Evropi i pristupačnim odmaralištima Turske i Tajlanda, piše Reuters.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike