Usred leta shvatila da je u pogrešnom avionu

Šta se desi kada uđete u pogrešan avion? I nezaobilazno pitanje, kako je to uopšte moguće?

Stjuardesa Dona Kuervo odlučila je da prepriča jedno takvo iskustvo. Na letu iz Njujorka za Portland, jedna ju je putnica pitala: „Skoro smo stigli, zar ne?“

Nakon što joj je stjuardesa odgovorila da do sletanja ima još oko tri i po sata, zbunjena putnica je odgovorila: „Ali nikada nisam na ovoj relaciji putovala duže od sat vremena.“

I tako je jedno obično pitanje otkrilo da se putnica nalazi u pogrešnom avionu i putuje na pogrešnu destinaciju. A onda se postavlja pitanje: Kako je to uopšte moglo da se dogodi?

Oni koji putuju avionom znaju da je potrebno uraditi ček in, imati odgovarajuću avionsku kartu na kojoj su podaci o putniku, letu i bar kod koji zaposleni očitavaju prilikom ukrcavanja u avion.

Ova putnica došla je na pogrešno mesto za ukrcavanje, a kada je radnik pokušao da skenira njenu kartu, nije se čuo uobičajeni „biip“, priča stjuardesa. Radnik ju je ipak pustio u avion koji je na toj liniji retko kad popunjen. S obzirom na to da je u avionu bilo i dovoljno praznih mesta, nije se dogodilo da je neko zatražio putnici da ustane sa njegovog mesta.

Avioprevoznička kompanija ponudila joj je povratni let za Njujork, čime je putnica bila zadovoljna, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.