najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

U trendu

​Kad varaš ženu, ne koristi njen mobilni

Naravoučenije priče koja sledi moglo bi da bude: „Kad varaš ženu, ne koristi njen mobilni telefon.” Jedan Francuz je sa telefona svoje supruge naručio vožnju preko aplikacije „uber”, ne sluteći u kakve će ga nevolje to odvesti. On sada tuži tu američku kompaniju, tvrdeći da su mu greške u njihovoj mobilnoj aplikaciji uništile brak. Kako je objavio francuski „Figaro”, iako je nejasno da li se prevara zaista dogodila, za ženu su obaveštenja koja je dobijala od „ubera” bila dovoljan dokaz da zaključi da joj je muž neveran i da zatraži razvod.

Francuz je zakazao prevoz sa telefona svoje supruge, nakon čega se odjavio (izlogovao) sa aplikacije, ali su na uređaj nastavila da stižu obaveštenja o detaljima njegovih vožnji, uključujući vreme kada je koristio uslugu. To je bilo više nego dovoljno da probudi sumnju kod žene, pa su se njih dvoje razveli. Međutim, tu nije bio kraj priče. Ostavljeni, i možda neverni, muž krivca za bračni brodolom pronašao je u „uberu”, mobilnoj aplikaciji za jeftiniji taksi prevoz, i od te kompanije traži čak 45 miliona evra odštete.

„Moj klijent je žrtva greške u aplikaciji, što mu je stvorilo probleme u privatnom životu”, kazao je advokat ovog preduzetnika sa juga Francuske, ne želeći da potvrdi visinu zahteva za odštetu.

Kako navodi pariski dnevnik, greška u aplikaciji javljala se i kod drugih korisnika „ajfona”, ali je popravljena ažuriranjem od 15. decembra prošle godine. Na uređajima sa „android” operativnim sistemom program je radio ispravno.

Francuski zastupnici „Ubera” nisu želeli da komentarišu, navodeći da žele da zaštite privatnost klijenta.

Ovaj slučaj još jedan je u nizu onih koji pokazuju da se dokazi u procesu razvoda sve češće traže na društvenim mrežama i u mobilnim telefonima.

(Ankica Marinković, Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike