najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Allo – aplikacija za dopisivanje koju krasi veštačka inteligencija

Google će lansirati Allo, prvu aplikaciju baziranu na veštačkoj inteligenciji koja bi trebala da demonstrira neke od najzanimljivijih mogućnosti – Googleove pretraživačke sposobnosti, upotrebu ličnog asistenta i još mnogo toga.

Na prvi pogled, Allo izgleda kao i svaka druga aplikacija na iOS-u ili Androidu. Korisnici se prijavljuju preko svog telefonskog broja, a nakon potvrde identiteta aplikacija pretražuje vaše kontakte u potrazi za osobama koje takođe koriste aplikaciju.

Početak razgovora sa jednom ili više osoba je jednostavan. Uz standardni tekst, koji može biti šifrovan zbog sigurnosti, postoji mogućnost slanja glasovnih poruka, slanja fotografija sa malim crtežima i mapa sa lokacijom. Dakle, ništa posebno i već viđeno.

Ono zbog čega će prosečni korisnik koristiti Allo jeste veštačka inteligencija (Google Assistant) sa kojom korisnik može imati interakciju na nekoliko nivoa.

Između ostalog, Allo će predlagati odgovore na pitanja sagovornika pre nego što počnete pisati, prepoznavaće lica na fotografijama, a na osnovu kratkih informacija, bilo da je reč o tekstu ili fotografijama, Allo će predlagati dodatne opcije i odgovarati bez da sačinite pitanje.

Naravno, prve verzije aplikacije biće prilagođene engleskom jeziku, a Allo će biti dostupan na iOS-u i Androidu, prenosi portal Klix.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike