Audio-video plejer u obliku „nokije“ N95

Na tržištu savremenih uređaja, posebno ako su u pitanju minijaturni uređaji („gedžeti“), više nas ništa ne može iznenaditi. Evo još jednog neobičnog primera – audio i video plejer koji je u potpunosti napravljen po uzoru na poznat i popularan „Nokijin“ mobilni telefon N95.
Ovaj digitalni MP4 plejer je elegantnog i kompaktnog dizajna (u potpunosti napravljenog po uzoru na original). Čak mu je sa zadnje strane napravljena imitacija ugrađene kamere kao kod „nokije“, mada ona u ovom slučaju (kako izgleda) nema nikakvu funkciju. Plejer krasi veliki ekran dijagonale 2,4 inča. Ima ugrađen i snažan zvučnik, koji korisniku omogućava da zabavlja čitavo društvo svojim muzičkim sadržajima, a uz njega se isporučiju i slušalice za individualno uživanje i zabavu, kao i USB kabl za povezivanje s računarom i razmenu audio i video sadržaja.
Pored atraktivnog i kompaktnog dizajna, ovaj uređaj se može pohvaliti i drugim solidnim karakteristikama i funkcijama. Ima ugrađen FM radio (s mogućnošću izbora od 40 kanala), zatim E-book funkciju (čitač elektronskih knjiga s mogućnošću snimanja teksta radi kasnijeg čitanja). Snima se na internom prostoru kapaciteta 1, 2 ili 4 gigabajta, a taj prostor se može proširiti TransFlash memorijskom karticom kapaciteta do 2 gigabajta. Ostale funkcije uključuju foto-album, zabavne igre i, naravno, osnovne funkcije reprodukcije i snimanja audio i video sadržaja.
Dugačak je spisak audio i video formata koje podržava ovaj MP4 plejer. Pored uobičajenih MP3 i MP4 formata, tu su AMV, WMA, WMV, ASF, WAV, AVI i još neki drugi manje poznati. Slike koje se mogu čuvati i prikazivati u foto-albumu su JPEG formata. Svim tim sadržajima pristupa se preko menija koji je ponuđen na dva jezika – engleskom i kineskom. I pored neverovatne sličnosti s popularnim „Nokijinim“ originalom, cene ovog MP4 plejera su svakako mnogo niže, a razlikuju se u zavisnosti od količine gigabajta kojim raspolaže. Varijanta s jednim gigabajtom košta oko 48 dolara, s dva gigabajta oko 53 dolara, dok je varijanta s četiri gigabajta najskuplja – oko 60 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.