najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Blekberi kupuje svog konkurenta Gud tehnolodži

Kanadski proizvođač mobilnih telefona Blekberi (BlackBerry) objavio je kupovinu izdavača softvera za mobilne uređaje “Gud tehnolodži” (Good Tećnology) za 425 miliona dolara (381,5 miliona evra), što bi trebalo da pojača ponudu usluga za kompanije.

Kupovina bi trebalo da omogući Blekberiju da poveća profesionalnu klijentelu, što je prioritet u preusmeravanju na obezbeđenje softvera i usluga za firme, preneo je Rojters.

S obzirom na to da je Epl proizveo skoro polovinu uređaja koji koriste softvere firme “Gud”, kao što je telefon “ajfon”, transakcija će omogućiti Blekberiju i da olakša povezivanje različitih operativnih sistema.

Blekberijev izvršni direktor Džon Čen precizirao je na telefonskoj konferenciji za štampu da se komercijalizacija proizvoda dvaju firmi nastavlja u očekivanju jedinstvene platforme na koju sadašnji klijenti mogu da se prebace kada bude dostupna.

Razvoj takvog sistema bi, prema njegovom mišljenju, mogao da traje jednu do dve godine.

Blekberi je naveo da integrisanje firme sa sedištem u Silikonskoj dolini treba da rezultira dodatnim prihodom od oko 160 miliona dolara u prvoj poslovnoj godini nakon završetka transakcije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike