najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Celonoćno punjenje uništava bateriju telefona?

Pošto iPhone zbog kratkog trajanja baterije često kritikuju, među korisnicima kruže i razni mitovi i ezoterične teorije o tome kako se pospešuje ili uništava njihov rad.

Jedna od teorija kaže da celonoćno punjenje može da skrati “život” baterija, ali i samog telefona. Međutim, stručnjaci se ne slažu – baterija se ne može prepuniti.

“Čak ni ako stavite na punjenje svoj iPhone kada je baterija na 90 odsto, to neće naštetiti bateriji. Jednostavno ne možete ‘prepuniti’ iPhone, baš kao nijedan drugi moderni pametni telefon. Svaki uređaj koji koristi Lithium Ion ili Lithium Polymer bateriju prestaje automatski da se puni kada dosegne 100 odsto”, ističe tehničar Džesi Holington, u tekstu objavljenom na stranici Battery University.

Stranicu održava kompanija Cadex, a namenjena je inženjerima, medijima, studentima i svim korisnicima baterija, kako bi bolje upoznali svojeuređaje i saznali osnove o njihovom punjenju, pražnjenju, optimizaciji, ali i prednostima i nedostacima u odnosu na fosilna goriva.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike