U trendu

Digitalni fotoaparat s rotirajućim ekranom

Potpuno novo iskustvo u korišćenju digitalnog fotoaparata nudi novi Samsung-ov model – Digimax i7. To je prvi fotoaparat u svetu s rotirajućim ekranom i čak sedam različitih multimedijalnih funkcija, odakle potiče i sedmica u njegovoj oznaci. Prvi put je predstavljen javnosti 30. januara ove godine, a na evropskom tržištu prisutan je od marta.
Samsung Digimax i7 je digitalni fotoaparat visoke rezolucije od 7,2 megapiksela. Ima veliki LCD ekran osetljiv na dodir s dijagonalom tri inča (što je za fotoaparat zavidna veličina ekrana). Na njemu se prikazuje kvalitetna slika sa 260.000 boja, pri čemu se može ostvariti optičko zumiranje tri puta. Ekran može da se rotira za 180 stepeni i u različitim položajima daje različite mogućnosti primene ovog uređaja ostvarujući na taj način pomenutih sedam različitih funkcija.
U normalnom položaju (ugao od nula stepeni) ovaj zanimljivi Samsung-ov model može se iskoristiti za slušanje omiljene muzike (zahvaljujući ugrađenom MP3 plejeru). Rotacijom ekrana za 90 stepeni Digimax i7 postaje multimedijalni portabl audio plejer koji omogućava gledanje video sadržaja (inserata). Daljom rotacijom do maksimalnih 180 stepeni on postaje ono što u osnovi i jeste – digitalni fotoaparat za snimanje statičnih slika (fotografija) i kratkih video inserata.
Međutim, to nije sve što ovaj digitalni fotoaparat nudi. On ima ugrađenu i Tour Guide funkciju, koja ga čini idealnim za putovanja, jer mu obezbeđuje direktan pristup informacijama od značaja (informacije o saobraćaju, turističke informacije i drugo). Ova funkcija pokriva 4.000 regiona u 30 zemalja. Pored pet pomenutih funkcija, Digimax i7 omogućava u izvesnoj meri i obradu snimljenih fotografija, a ima i (kao sedmu funkciju) pristup Internetu za slanje fotografija elektronskom poštom.
Sa svim tim mogućnostima, atraktivnim dizajnom, visokom rezolucijom i kvalitetnim snimanjem fotografija (do maksimalne rezolucije 3072 x 2304 piksela) i video inserata (s maksimalno 30 frejmova u sekundi), Digimax i7 predstavlja idealno rešenje za korisnike koji žele spoj muzike, videa i fotografija u jednom jedinstvenom uređaju. Svi sadržaji smeštaju se na internu memoriju od 512 megabajta, što za multimedijalne sadržaje nije dovoljno, pa se dodatni prostor obezbeđuje s memorijskih kartica. Cena ovog multimedijalnog digitalnog fotoaparata je oko 250 funti.

1 komentar
  1. Dragan Vidanović

    Informativan, interesantan, precizan, koncizan i dovoljno opisan članak.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike