najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dobra prodaja “galaxy S7” uvećala profit Samsunga

Južnokorejski elektronski gigant Samsung je u prvom kvartalu ostvario rast profita od 10 odsto, bolji od očekivanja, zahvaljujući snažnoj prodaji novog smartfona “galaxy S7”.

U saopštenju najvećeg svetskog proizvođača smartfona se navodi da je profit iz poslovanja kompanije, u periodu januar-mart, dostigao oko 6,6 biliona vona (5,6 milijardi dolara), što je više u odnosu na 6,0 biliona vona iz istog perioda lani, prenosi agencija Frans pres.

Ovakvi podaci su znatno bolji u odnosu na prognoze analitičara koji su učestvovali u “Blumbergovoj” anketi i koji su predviđali profit od 5,53 biliona vona, veći u odnosu na 6,1 bilion vona iz poslednjeg prošlogodišnjeg kvartala.

Najnoviji rezultati će, kako navodi AFP, ohrabriti akcionare, posle razočaravajućeg poslovanja iz 2015. godine kada je Samsungova tržišna vrednost umanjena za preko osam milijardi dolara i kada se njegov ključni sektor smartfona našao pod pritikom rivala kao što su Eplov ajfon i uređaji kineskog Huaveja i Sjaomija.

U nastojanju da odbrani udeo na tržištu smartfona, Samsung je u martu predstavio najnoviju verziju smartfona “galaxy”, uoči predstavljanja novih modela kod konkurenata.

Procenjuje se da je 20 dana od lansiranja, isporuka modela “galaxy S7” i “galaxy S7 edge” dostigla cifru od deset miliona uređaja.

“Očekujemo da će galaxy S7 postati najprodavaniji smartfon sa operativnim sistemom android u 2016. godini”, izjavio je generalni direktor kompanije Stratedži analitiks, Nil Mouston.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike