Elektronske razglednice koje vibriraju

U trenutku kada su mnogi počeli da se žale da elektronske razglednice postaju dosadne i da nisu dovoljno „lične“, pojavile se nova vrsta koja, bukvalno, širi dobre vibracije. Za sve su „krivi“ Ecards.com, koji su na svom sajtu lansirali servis pod imenom Good Vibes.

Nove razglednice omogućavaju da se mišu prenose vibracije koje su u vezi sa onim što korisnik vidi na ekranu. Naravno, za ovakav ugođaj je potreban poseban miš, i to optički Logitech iFeel, sa cenom od 39,95 dolara. Od ostalih zahteva tu su Windows 98 ili 2000 operativni sistem, Internet Explorer 4.0 ili noviji i Immersion Web plug-in za browser, koji se automatski aktivira kada dođete u „Good Vibes“ sekciju Ecards-sajta.

Besplatne čestitke koje su dostupne na Ecards.com su rađene u Shockwave Flash formatu, a za početak je moguće doživeti nekoliko taktilnih „atrakcija“, kao npr. gledati loptu koja odskače i osećati njene udare na specijalno dizajniranom mišu.

Iz kompanije najavljuju da će se repertoar „dobrih vibracija“ širiti i konstantno dopunjavati, ali i da se Ecards.com neće zaustaviti samo na ovakvim „specijalnim efektima“. U planu su i mirišljave razglednice, a za ovaj projekat je zaiteresovano više kompanija, koje su na dobrom putu da nam omoguće i da pomirišemo sliku sa monitora.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike