Konačno su stigli: Predstavljanje novih modela iPhone – 6s i 6s Plus

Foto: hurk/Pixabay.com

Na svečanosti u San Francisku sinoć su prikazani novi modeli iPhona, 6S i 6S Plus.

“iPhone 6 će postati najpopularniji iPhone ikada“, izjavio je  izvršni direktor Epla Tim Kuk, pozdravljajući zaposlene i zvanice na događaju.

Dijagonale ekrana su 4,7 inča, kod manjeg, i 5,5 inča kod većeg modela, a aluminijum koji je korišćen u izradi ovih telefona je nova vrsta aluminijuma koja se koristi u avioindustriji.

Novi modeli iPhonea imaju A9 čip koji je 70 odsto brži, a nova iSight kamera ima 12 megapiksela.

Na iPhoneu će prvi put biti moguće snimati video 4K rezolucije, a prednja kamera za pravljenje selfija sada ima pet megapiksela.

Predstavljena je i nova funkcija Live Photos koja omogućava svojevrsno “oživljavanje” fotografija 3D pritiskom na neke njihove delove pri čemu se one pomeraju ili se uključuje zvuk zahvaljujući snimljenim GIF animacijama.

Cena iPhonea 6S za američko tržište iznosiće 199 dolara (16 GB), 299 dolara (64 GB) i 399 dolara (128 GB). iPhone 6S Plus biće skuplji za 100 dolara u svakoj verziji.

Naručivanje kreće 12. a isporuke 25. septembra.

Epl predstavio tablet “Ipad pro” i “pametni” sat

Kompanija Epl je sinoć na svečanosti u San Francisku predstavila uređaj “ajped pro”, a na skupu je bilo reči i o “Epl voču”.

“Ova godina je bila neverovatna za Epl i saopštićemo vam fenomenalne vesti”, rekao je Kuk.

On je podsetio da je u aprilu lansiran Eplov pametni časovnik “Epl voč”, s kojim je, prema njegovim rečima, zadovoljno čak 97 odsto korisnika.

Nije, međutm, objavio bilo kakvu cifru vezano za prodaju tog časovnika.

Jedan od čelnika Epla, Džef Vilijams, je naveo da “Epl voč” sada ima 10.000 aplikacija, među kojima je “Fejsbuk mesindžer”, softver za slanje poruka koga je razvio Fejsbuk.

Vilijams je objavio i partnerstvo između Epla i francuske kompanije koja se bavi proizvodnjom luksuzne robe, Ermes, a koja je napravila tri nove narukvice za “Epl voč” koje će biti dostupne od oktobra.

Predstavljen je i nov model Eplovog tableta “ajpeda” – “ajped pro”.

“Ajped pro” ima najveći ekran od svih dosadašnjih uređaja koji funkcionišu pod operativnim sistemom “iOS”, rekao je potpredsednik Eplovog marketinškog odeljenja Fil Šiler.

Uređaj ima dijagonalu od 12,9 inča (32,7 santimetara) i 5,6 miliona piksela, što je više nego uređaj”mekbuk”.

“Ajped pro” će biti i brži od 80 odsto računara na tržištu, obećao je Šiler, prenosi večeras Figaro u svom elektronskom izdanju.

(Tanjug)

Ostavite komentar