najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Fejsbuk i Instagram zabranili reklamiranje oružja

Društvena grupa Fejsbuk (Facebook) i njen servis Instagram zabranili su danas svojim korisnicima da oglašavaju i trguju oružjem na ovim društvenim mrežama, prenose američki mediji.

Odluka o zabrani elektronskog reklamiranja i trgovine oružjem i municijom doneta je u sklopu kampanje za suzbijanje nelegalne trgovine oružja U SAD.

Izuzeti od zabrane biće jedino licencirani dileri koji mogu da nastave sa reklamiranjem i trgovinom „online“.

Medjutim, nisu svi korisnici zadovoljni najavljenim zabranama. Oni optužuju Fejsbuk za kršenje njihovih prava i hipokriziju.

Američki predsednik Barak Obama apelovao je na društvene mreže da spreče nelegalnu trgovinu oružjem, kao i njegovo reklamiranje.

Fejsbuk, koji ima više od 1,6 milijardi korisnika svakog meseca, omogućiće elektronsko plaćanje i novčane transfere putem ličnih poruka na mreži. Nova pravila o trgovini neće se odnositi na prodaju oružja i municije.

„U proteklih nekoliko godina sve više ljudi koristi Fejsbuk za reklamiranje i prodaju različitih proizvoda. Nastavićemo da unapredjujemo našu regulatornu politiku o trgovini, kako bismo išli u korak sa novim zahtevima tržišta“, izjavila je marketing direktorka Monika Bikert. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike