najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Fejsbuk nastavlja ofanzivu u svet video snimaka emitovanih uživo

Društvena mreža Fejsbuk nastoji da podstakne uživo emitovanje videa snimljenih pametnim telefonima, nizom najavljenih poboljšanja svoje postojeće funkcije za to “Lajv” (Live -uživo).

Fejsbuk će svojim mobilnim aplikacijama dodati poseban prostor za “Lajv”, gde će korisnici moći uživo da gledaju najpopularnije video snimke, lakše da dodju do snimaka koji ih interesuju razvrstavanjem po temama, ili da vrše pretragu. Gledalac video snimka takodje može da pozove svoje prijatelje da gledaju snimak istovremeno kad i on. 

Oni koji šalju snimke mogu da ograniče njihovo širenje na odredjenu grupu na Fejsbuku, ili na osobe pozvane na “dogadjaj” na toj mreži: to bi na primer moglo da posluži da zvanice koje nisu mogle da dodju vide neku proslavu ili privatni koncert.

Reakcije gledalaca (like, haha i druge kao na primer Grr za ljutnju) takodje će se odmah  pojavljivati u obliku malih simbola dok se emituje snimak. 

“To je kao da se čuje aplauz ili hrabrenje publike”, rekla je Fidži Simo, jedna od kreatorki proizvoda “Lajv” na Fejsbuku. 

Funkcija “Lajv” lansirana je prošlog leta, prvo samo za slavne, a kasnije je početkom godine proširen na širu publiku.

Ta funkcija danas dozvoljava da se video snimci napravljenih na mobilnom telefonu šalju uživo iz oko šezdeset zemalja sa Eplovim Ajfonom, a radi se na tome da se uključe i telefoni koji rade na android sistemu, koji koristi Gugl.

Fejsbuk pokušava da se nametne kao rival za Jutjub.

Uživo emitovanje video snimaka je “prirodni razvoj” strategije čiji cilj je da korisnicima ponudi sve interaktivnije sadržaje, rekla je Fidži Simo za agenciju Franspres.

Ona je rekla da je prijem javnosti bio dobar i da su mnogi trenuci svakodnevnog života uživo prenošeni, kao na primer traženje mišljenja prijatelja kada se obilaze stanovi, i dodala je da ovu funkciju takodje dosta koriste slavne ličnosti ili mediji.

Rekla je da su ti snimci istovremeno komplementarni sa televizijom i način da ljudi vide stvari iz drugog ugla.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike